Готово бе господин 8180 въпреки че интересно защо не ви е направило впечатление и друго но .....
Ако сте в течение сигурно сте забелязали , че колкото по цял свят стават популярни вентилационните инсталации и са били популярни открай време , у нас те нямат никакво приложение (в жилищни сгради). Ако вече си се занимавал с това щеше да забележиш и факта че повечето хора зарибени с "дишането" като решение за съществуваща влага в дома им , винаги се отнася за сгради и домакинства които не само не са наясно , но дори не знаят каква всъщност е влажността в жилището им и начините за намаляването и.От там и статистиката в какъв процент от домовете ни влажността е доста над допустимата и как я намаляме (няма нужда да я публикувам и да спорим по нея). Едвали и вие имате лесен отговор на въпроса , така че от там е и забележката - в една мухлясала панелка без изолация нима липсващия фибран "недишащ" и е проблема ????
Напишете въпрос свързан със санирането.
torbalan
- Дървен философ
58 мнения в "Диша ли Неопора?"
stivemaster
- майстор
8180
- майстор
stivemaster,
Не съм удовлетворен от пространния отговор към мен, което не е толкова важно.
Даваш вид на човек с технически ценз, което предполага точност и еднозначност.
Авторът се интересува дали има някакъв риск, ако избере "дишащ/недишащ" материал за изолацията си, като освен това моли:
"обяснете ми моля като на второкласник".
Ако се приеме, че първата част с "песните" е по темата, за мен поне е неясно какъв е съветът към автора, особено след призивите за конкретност на мненията.
Не съм удовлетворен от пространния отговор към мен, което не е толкова важно.
Даваш вид на човек с технически ценз, което предполага точност и еднозначност.
Авторът се интересува дали има някакъв риск, ако избере "дишащ/недишащ" материал за изолацията си, като освен това моли:
"обяснете ми моля като на второкласник".
torbalan написа:8180, точно в случая за зверската влажност е прав...Точно това не е по темата (и не само то) - на казвам грешно/маловажно.
Ако се приеме, че първата част с "песните" е по темата, за мен поне е неясно какъв е съветът към автора, особено след призивите за конкретност на мненията.
stivemaster
- майстор
Ами така е господин модератор като четете избирателно и не може да разберете цитата които сте посочили.
Към питащия колега без повече дискусии бих ти предложил колега да изпълниш изолацията - "външната" както си посочил от 10см стиропор F50 на квалитетна марка .Това означава като извадиш лист от него и като го стиснеш с палец и показалец да не се вдлъбва повече от 5мм.Листа да не е крив по дължина и ширина и да е гладко изрязан.За най добър резултат , за залепяне и шпакловка най добре е да вземеш система от материали . Система означава такива които са проверени как работят съвместно и дали се променят с времето.
Тези неща имат голямо значение тъй като проблема ви може да дойде от калпава шпакловка или мазилка , та дори и от боята с която може да боядисате готовата изолация.
За калканната стена нешата ще са по скъпи ако желаеш на лични мога да ти предложа нещо.
Към питащия колега без повече дискусии бих ти предложил колега да изпълниш изолацията - "външната" както си посочил от 10см стиропор F50 на квалитетна марка .Това означава като извадиш лист от него и като го стиснеш с палец и показалец да не се вдлъбва повече от 5мм.Листа да не е крив по дължина и ширина и да е гладко изрязан.За най добър резултат , за залепяне и шпакловка най добре е да вземеш система от материали . Система означава такива които са проверени как работят съвместно и дали се променят с времето.
Тези неща имат голямо значение тъй като проблема ви може да дойде от калпава шпакловка или мазилка , та дори и от боята с която може да боядисате готовата изолация.
За калканната стена нешата ще са по скъпи ако желаеш на лични мога да ти предложа нещо.
masterval
- майстор
Не се връзвайте толкова, създалият темата е FREE RIDER, в свободен текст - лайно. Вече му наковаха неопор. А извън темата - край няма...........................................................
Кво става бе, два пъти пиша на латиница фрий райдър, два пъти чета usa rider.??????????????????
Кво става бе, два пъти пиша на латиница фрий райдър, два пъти чета usa rider.??????????????????
jekasus
- майстор
masterval написа:http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=29106
Тема "Диша ли Неопора?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература