• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
karamundi - специалист
има тестери за ка стъкло при монтажа си изисквате и тест със тестера и спите спокойно
Galy - специалист
Мислех да ви кажа да си вземете дограма от голяма фирма за да сте сигурни че няма да ви излъжат, но и това вече не мога да направя. Мои роднини си смениха цялата дограма със Саламандър и К-стъкла (Даже мъжа доста често намекваше че видиш ли разликата сега била голяма и то благодарение на стъклото) Докато 2-3 седмици след монтажа едно стъкло се сцепи. Хората започнаха да званят на фирмата с искането да се смени стъклопакета без значение дали ще мине като гаранционно или не...един ден, втори...отговора беше все следобед ще дойдат да го сменят...докато накрая човека не се принуди да звънне в друга фирма, наближаваше есента и ставаше хладно. Идват хората от конкурентната фирма, свалят стъклопакета и човека пита - "Нали ще ми сложите пак К-стъкло както си трябва" раборника гледа, гледа и казва че като го гледа така това стъкло си е напълно нормално и няма помен от К, но за всеки случай ще отскочи до фирмата да вземе уреда и да го замери. Оказа се че стъклата са си съвсем нормални. На другата сутрин човека отишъл в офиса на Саламандър и като направил една кавга..онези са сажелили сигурно 100 пъти че не са отишли да сменят стъклото. Така никога нямаше да се разбере за какво става въпрос. Извиниха се с оправданието че всички палета ВНОС били уж за К и доставчика ги е метнал хахахаха. Да бе. В крайна сметка смениха стъклопакетите, всичките, и с уред показаха на собственика че да, това е К стъкло.
Аз си сложих Енерджи. Кандидатствах и за енергийна ефективност и взех тавана. Хората които проверяваха доказаха веднъж че стъклата са такива каквито трябва, но втори път се убедих сега като напече слънцето. Казвам ви, ефекта е огромен...отварям вратата на терасата, слагам си едната ръка отвън, а другата отвътре на стъклото...разликата е огромна. А в офиса на фирмата си бяха направили едно като аквариум...вътре в него една силна червена лампа на филипс нагрява нагоре - отгоре капак, половината с енерджи стъкло, другата половина обикновено. Включват лампата и след секунди едното стъкло пари неможе да се барне, другата половина си е съвсем хладна. Така че колеги, ако някой се двоуми за дограми, стъкла....забравете и за К-то. Слагайте си енерджи и забравяте. Цената между това стъкло и К стъклото в моята оферта беше с разлика 600лв. за целия апартамент, но си струва!
Тани - модератор
Явно съм изостанал покрай моята заетост напоследък , та ще помоля Galy да ми обясни разликата между К-стъклото и Енерджи стъклото .Мисля че и за другите потребители на форума ще е полезна информацията! Ако вече е писано по този въпрос моля за линк.Благодаря предварително!
Galy - специалист
Разбира се, че ще обясня.
К–стъклото е нискоемисионно стъкло, което има специално покритие от благородни метали с много малка дебелина върху повърхността си, което отразява топлината от помещението навътре към него, без да възпрепятства навлизането на светлината и топлината отвън навътре. Идеята е че по този начин значително се намалява коефициентът на топлопреминаване на стъклопакета. Това мисля е ясно за повечето от нас.
Енерджи стъклата са комбининация – едновременно нискоемисийно и слънцезащитно, или то притежава така нареченият ефект – “ лято “– “ зима ”. Ефекта за лятото е с функция да не пропуска слънчевата енергия в помещението, а ефекта за зимата е с функция за задържане на топлината. За сравнение – стандартния стъклопакет от две бели прозрачни флуатни стъкла пропуска 70% от слънчевите лъчи в помещението, а със стъкло “ енерджи “ – 40%.
Това, което пропуснах да кажа е, че от фирмата ме посъветваха да направя стъклопакета с различни по дебелина стъкла. Понеже апартамента ми е в центъра, отдолу минават доста коли и изискването ми беше доколкото е възможно да шумоизолирам помещението. Та аз си сложих стъклопакет с 4мм енерджи и 6мм нормално стъкло доколкото си спомням.
svetliopi44 - Чирак...
Колко всъщност е дебело това Ка -стъкло ...има ли варианти ... ??? на мен ще ми слагат троен стъкло пакет с различни дебелини 4>5<6 мм предполагам това 5мм трябва да е Ка.. :?
Galy - специалист
Може би има различна дебелина. Но говори с фирмата за това стъкло къде си сложих аз, няма да съжеляваш!
MASTER - специалист
Тани написа:
Явно съм изостанал покрай моята заетост напоследък , та ще помоля Galy да ми обясни разликата между К-стъклото и Енерджи стъклото .Мисля че и за другите потребители на форума ще е полезна информацията! Ако вече е писано по този въпрос моля за линк.Благодаря предварително!

Пак страхотно попадение :-D :-D :-D

Тани, колкото и да си напреднал, няма как да чуеш за такова стъкло, освен от устата на Galy. :-D :-D

Тя е чула недочула какво защо, но бърза да го сподели, пък знаеш ли, може някой компетент да го е кръстил така стъклото пред нея.

Има едно такова стъкло, с подобни качества, и подобно наименование, ма как му беше името ..... :roll: :roll: :roll: :? :? :? :razz:

Хинт - производство на Главербел е.

Svetliopi44 ти добре си се приготвил за такива пакети, обаче за да са ефективни им трябва една обща дебелина от 42-44 мм, дано си осигурил място.

А за това кое стъкло къде се слага , да ти каже Galy, тя ги чува нещата :lol: :lol: :lol:

Пък аз ще поправям, ако има нужда
Тани - модератор
Е то какво ли не произвеждат вече , защо пък да няма и такова стъкло!

Един бърз преглед в нета показва че тава наистина е така Енерджи стъкло
Но аз лично не бих си сложил такова стъкло , защото то автоматично ме лишава от половината топлина , която би влезнала в къщи през студените зимни месеци чрез директното слънчево греене! Житейския ми опит ме е научил , че ако нещо е Х в 1 , то винаги е по добре да имаш всичките хиксове по отделно! Аз затова си имам 3 винтоверта за отделните дейности и GSM, фотоапарат и лаптоп по отделно , а не в едно устройство!

Виждам че в темата се включват хора , които са добре запознати с тази материя , а и темата е подходяща ще питам тук за да не отварям нова:

Мисля да санирам къщата си , като и направя доста добра топлоизолация и за целта трбява да постигна

за стъклопакета Uстъкло = 0.7 W/m2K
коефициентът на прозореца е Uпроз = 0,79 W/m2 K.

Бихте ли ме ориентирали какъв стъклопакет отговаря на тези показатели и съответно каква дограма? Прозорците ще бъдат неотваряеми!
MASTER - специалист
:?

Ми явно е популярно това стъкло в БГ

Аз все си мислех че се казва Енерджин, но вече не се наемам да казвам кое как му викат у нас.

Тани, нарочно линка е с стойностите на коефициентите да се ориентираш кое кое е .

Тези стойности, които ги търсиш са супер маниашки, и не знам дали са постижими с троен стъклопакет с такива стъкла.

С сигурност ще се постигне с две рамки една зад друга, щом са неотваряеми, но трябва по средата и да вентилираме.

За какво си решил да търсиш подобен научнофантастичен коефициент.

И какво имаш предвид под коефициента на прозореца - на материала от който е направена рамката, или на готовото монтирано изделие.
Matchless - специалист
Имаше и едни самопочистващи. За неотваряеми прозорци може би ще представлява и това интерес, въпреки че "самопочистващи" е малко преувеличено ми се струва... С тънък филм от титанов оксид и се активират от ултравиолетовата светлина.
Последна промяна от Matchless на пон юни 29, 2009 3:16 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "КА-стъкло .....дрън дрън" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: