• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
ArturDent - Почти Безобиден
nikolson написа:
А може ли саниране без кредит? И, ако не, каква е идеята?
Не може!
Идеята е тези ХХ %, които ти ги "подаряват" да ги дадеш за консултации на сертифицирана фирма, после като такси и лихви в банката и на друга сертифицирана фирма която да изпълни санирането....
Това са само законови разходи.
Накрая като одариш чертата може и по-евтино да ти излезе, без разни "програми".
infomar
stivemaster написа:
.....Дали всички като теб не отчитат, че сградите им са 40-50 годишни гробници и нямат желание да разберат състоянието на сградата си като конструкция ,фундаменти и допустимостта на щетите,След това ако всичко е наред да си сменят хидроизолациите на покривите ,ламаринените обшивки на покривите, асансьорите ,сградните инсталации ,дограмите ,парапетите, облицовките и т.н в общите части и едва тогава идва ред на топлоизолациите които толкова ти вадят очите ......... :-D
Обясни ми цифрово какъв процент от живеещите в селата и градовете могат да си позволят това което пишеш и ако си го позволят то няма ли това да е "заробване " към банките за цял живот?
Разказваш ми една прекрасна приказка, с която съм съгласен на 100%, че трябва да се направи, но ако българите имаха германски заплати и пенсии. И все пак "тъпите" германци в статията имат друго мнение за ефективността... а ти си много по умен от тях, не знам дали няма конфликт на интереси :?
Това, че "Подхващайки ганьовския мотив, за това кога щяла да ти се изплати изолацията, се поставяш в положение на човек който едвали вижда по далеч от носа си" ще го премълча, защото ако такива като теб не си правят сметка на парите, то аз и много като мен го правим и не живеем в София ... а в Северна България...в провинцията .. както ТЕ се изразяват...

п.с.
Имаш ли поне бегла представа колко ще струва на собствениците това което го описваш в пълен комплект - примерно на една триетажна сграда с по два апартамента на етаж... около 200 м2 застроена площ :? :? Дай една приблизителна цифра, че да я разхвърля на пенсионерите които са половина от собствениците, а другите на 800-1000 лв. заплата.
VLADO66 - майстор
Информаре,изместваш темата а именно дали санирането е лъжа към дали определени групи от населението могат да си го позволят.Съгласен съм че много хора не са в състояние да си санират жилищата,но ако проявят предприемчивост и ако не са запознати с ползите и икономическата страна на въпроса могат да се консултират,включително и тук дали ще им излезе сметката.Вярвам че в една дискусия винаги се ражда истината стига да можеш да я отсееш сред плявата,а плява в нета колкото искаш,включително и изчисленията на въпросните немци които е абсурдно да се апликират в България.
nikolson - майстор
За себе си поставям въпроса така. Ако трябва да вложа сто лева, за да намаля потреблението си на половина, или с тези сто лева да инсталирам отопление/охлаждане с енергия на половин цена, кое ще избера. За себе си бих избрал втория вариант.
stivemaster - майстор
Ще ти отговоря Инфомаре така ,ти през цялото време или не четеш какво ти пиша или на разбираш написаното ,ти принципно не си наясно кое определя цената .
Тази сграда която даваш за пример е още по удобна примерно за надстрояване защото ще надстроиш 33% от площта и.
Ако пазара на имоти си беше нормален, а не сринат 200 м2 смятам, че ще стигнат за това което се изисква при санирането.
И един от най важните въпроси които трябва да се обсъдят, но най вероятно няма да имаме възможност, е какво точно трябва да съдържа проекта за саниране, на отделните сгради и до какво ниво на качество трябва да се достигне ,щото тези термини допускат разлика в цената около 300%.
infomar
VLADO66 написа:
Информаре,изместваш темата а именно дали санирането е лъжа към дали определени групи от населението могат да си го позволят....
Прав си... увлякох се :butthead:
Провокиран бях от тази статия на германците които поставят под съмнение икономическата изгода на санирането, въпреки, че теоретично от него има полза, която не отричам, но това е трудно приложимо в българската реалност. Не ги считам за тъпи тези специалисти написали статията и .... лобисти.
Малко ми прилича на магистралите на Б.Б към морето и Гърция - принципно са полезни но.... за богатите да стигат по-бързо до морето и плажовете :lol:
gechev - специалист
infomar написа:
VLADO66 написа:
Информаре,изместваш темата а именно дали санирането е лъжа към дали определени групи от населението могат да си го позволят....
Прав си... увлякох се :butthead:
Провокиран бях от тази статия на германците които поставят под съмнение икономическата изгода на санирането, въпреки, че теоретично от него има полза, която не отричам, но това е трудно приложимо в българската реалност. Не ги считам за тъпи тези специалисти написали статията и .... лобисти.
Малко ми прилича на магистралите на Б.Б към морето и Гърция - принципно са полезни но.... за богатите да стигат по-бързо до морето и плажовете :lol:
За тези, които нямат средства за санирането се създават така наречените ЕСКО фирми. Такава фирма прави за своя сметка цялото саниране, но санирания подписва договор с фирмата примерно, че ще плаща досегашните сметки за отопление примерно 10 год. а ескофирмата ще пребира разликата от тези пари и спестените от санирането. Ако икономията достигне 40-50% за примерно 10 год остава за еско фирмата за погасяване на инвестицията и за печалба. Всичко е измислено и мърдане няма. Не санираш ли след 10 год идва багера откача ВИК- то и електрото и блока на чакъл за магистралите. Варненци знаят как превърнаха завода за дизелови двигатели на чакъл. :lol:
stivemaster - майстор
Е така става, за един ден я събориха ,за една седмица изчезна като чакъл и железен скраб.
8180 - майстор
stivemaster,
Предлагам "предизборно" съдружие. :)
От мен обектите срещу скромните 5% от далаверата, от теб изпълнението на ПЪЛНО САНИРАНЕ срещу собствеността в/у надстройките - ти знаеш къде и доколко са допустими, каквото "гепиш" от Европа - все за теб.
Да започнем от триетажната на infomar в Сев. Б-я, после при мен в Сф - 4 етажа, при родителите ми - 5 ет., нататък море от 8-ет. панелки - океан от бизнес. :?
Сделка - или не? Я, да те видя?
За моите в Сф. - халал да са ти и моите 5% - само да тръгне работата, че приказки много...

Един мой преподавател често повтаряше - "Маймуната, дето е добиче, като реши да лапне цяла слива и тя си прави сметката, дали костилката ще мине през г*за й."

П.П. Не твърдя, че съм прав, но настойчиво подозирам, че на някой му пречи уникалното (и последно) наследство на българина - всеки (или почти) със собствено жилище. Най-модерният, елегантен цивилизован начин да му го вземеш е да го заложи с/у кредит.
infomar
8180 написа:
stivemaster,....П.П. Не твърдя, че съм прав, но настойчиво подозирам, че на някой му пречи уникалното (и последно) наследство на българина - всеки (или почти) със собствено жилище. Най-модерният, елегантен цивилизован начин да му го вземеш е да го заложи с/у кредит.
Мисля, че умери "десятката" :? Тази мисъл ми се въртеше в главата от дълго време...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: