• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
ivanovbg - майстор
Трифоне, май не четеш какво ти пиша. Първо говорим за заварено положение. Тоест къщата вече е построена по нашия теретипотпреди 50г. Не ми показвай английските постройки. При високата влажност там друг вариант няма да е удачен.
В Италия въобще не в така, да не говорим за Африка. Изолацията и начина на поставяне зависят на 80% от външните условия.

Второ: През вътрешната изолация няма как да мине влага щот се прави с фибран с голяма плътност. Плътността е от значение за здравината на вътрешната мазилка защото знам как внуците ми се държат в нея. Да не говорим, че вместо скъпата външна изолация монтажа на рекуператор във всяка стая освен измисления ти проблем с влагата ще подобри много микроклимата в нея.

Вътрешната изолаци в пъти увеличава гъвкавостта при ползване на сградата. Тоест имаш 100% възможност да изключваш или включваш дадени помещения от отоплението (особено при инцидентни посещения на деца,внуци, гости) без това да доведе до преразход. Нали се сещаш, че при външна изолация на една 6-7 стайна къща изключването на 4 стаи от отоплението е мисия невъзможна без значителен спад на комфорта и увеличаване разсхода за отопление. Това е шесто предимство.
Пишеш само фантасмагориите в своята глава.
Щом тази система дава добри резултати при влажният английски климат, то при нас ще е цвете.
Имам кола, произведена в Англия, през 92ра. Обработката на купето е направено така, че даиздържа на солена английска мъгла. Колата е със всичките си 1340 заводски кила, на завидните 32 години и половина.
Ако беше правена в Африка, вероятно нямаше да е така.
gogo7777 - майстор
ср авг 28, 2024 12:09 pmivanovbg написа:
....Това е шесто предимство.
Седмото предимство е, че прозорците трябва да са отворени постоянно....и зиме и лете :wink:
Освен влагата, друг проблем, при вътрешна ТИ, е справянето с термомостовете.
При всеки термомост обезателно се появява кондез, от там мухъл.
Обикновено горните ъгли на външните стени.
ivanovbg - майстор
ср авг 28, 2024 12:27 pmgogo7777 написа:
ср авг 28, 2024 12:09 pmivanovbg написа:
....Това е шесто предимство.
Седмото предимство е, че прозорците трябва да са отворени постоянно....и зиме и лете :wink:
Гого, що е това рекуператор и има ли почва у нас?

Чети малко!
Единственият минус на външната ТИ вече се изясни- скъпа е.
За съжаление, хората прибягват до евтиното, поради липса на средства, а поговорката за евтиното всички я знаем.

Платих за Ловато, но днес се оказа, че сондата на бутилката е турска.
Е, днес олекнах с една бутилка газ, което е най малкият проблем.
Провали се пътуването утре- не е неотложно, а за разпускане. Да, не е фатално, но защо да пропускам удоволствия?!
Можех да олекна и с един автомобил, понеже са ми монтирали нискокачествен елемент, а аз не съм изговорил абсолютно всичко по монтажа.
Те така става понякога.

Дано питащият, по темата, не страда!

пп. Иванов, за теб може да се каже само едно
Пиши по малко!
Само това, понеже нито много четене, нито много мислене ще са ти от полза.
ivanovbg - майстор
ср авг 28, 2024 12:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Освен влагата, друг проблем, при вътрешна ТИ, е справянето с термомостовете.
При всеки термомост обезателно се появява кондез, от там мухъл.
Обикновено горните ъгли на външните стени.
Пълни глупости. Цялата стая отвътре се облепва с фибран, и отгоре и отдолу.. На тавана се слага гипсокартон ако искаш и не ти се маже, на пода ламинат , а стените с мрежа и теракол и или тапети, или мазилка или гипс и латекс. Къде ще има термомост, че не разбрах?

А при външната - тераси, еркери, де що стърчи. Все потенциални термомостове с които да се съобразяваш.
ср авг 28, 2024 1:15 pmivanovbg написа:
Такива глупости пишат и пустите австралийски специалисти, където климатът е подобен на нашия.
Изображение

"Вътрешни стени
Вътрешните стени трябва да бъдат изолирани само ако граничат с неизолирано или без климатици помещение (например гаражи, перални, бани, складове). Изолирайте вътрешните стени между дома и неизолираните пространства по същия стандарт като другите външни стени."

https://www.yourhome.gov.au/passive-design/insulation
gogo7777 - майстор
ср авг 28, 2024 12:41 pmivanovbg написа:

Чети малко!
Така ли казват вече на "смарт" прозореца?
Рекуператори да слагам. Да ги подредя ли така....рекурератор, климатик, рекуператор, климатик и така във всички стаи......за икономия и КПД (уфффф любимата ми дума :) )

И в такава среда отглеждате деца и внуци....баси :)
ivanovbg - майстор
ср авг 28, 2024 2:04 pmgogo7777 написа:
ср авг 28, 2024 12:41 pmivanovbg написа:

Чети малко!
Така ли казват вече на "смарт" прозореца?
Рекуператори да слагам. Да ги подредя ли така....рекурератор, климатик, рекуператор, климатик и така във всички стаи......за икономия и КПД (уфффф любимата ми дума :) )

И в такава среда отглеждате деца и внуци....баси :)
Децата ми си отглеждат внуците ми, при мен само идват на гости, понякога и за месец.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Избор на вътрешна изолация на къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: