• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
ivanovbg - майстор
ср авг 28, 2024 1:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср авг 28, 2024 1:15 pmivanovbg написа:
Такива глупости пишат и пустите австралийски специалисти, където климатът е подобен на нашия.
Изображение

"Вътрешни стени
Вътрешните стени трябва да бъдат изолирани само ако граничат с неизолирано или без климатици помещение (например гаражи, перални, бани, складове). Изолирайте вътрешните стени между дома и неизолираните пространства по същия стандарт като другите външни стени."

https://www.yourhome.gov.au/passive-design/insulation
Точно де. Като не ползваш някоя от стаите дълго време нищо, че имаш външна, пак трябва да сложиш вътрешна. Не е ли по умно да ползваш само вътрешна? Мисли малко!
Grozdev - специалист
За термо мостовете и мухала с вътрешните " Недоразумения)",
Трифонов е АбсЕлютно,, ПРАВ.
Колкото до влажността,?
Оптималната (най-подходяща) ВЛАЖНОСТ в жилищно помещение., където ще живеят хора Е = 50% тната!!
Всяко отклонение към горните или долни граници ( много влажно или много сух климат,,) води до съответните респираторни заболявания на обитателите! :?
Такава влажност се постига трудно, но с правилните (обграждащи ни) материали се получава.! :?
До този извод са достигнали "западните" специалисти с дълги изследвания.. Не съм го измислил аз..! :)
С вътрешни изолации Тва не може да стане.,, дори рекуператара няма помогне. ( входящ и изходящ въздух не се " смесват") ! ! И не е евтино съоръжение.!
Имах в предвид да се постигне без излишни парични потоци за електрически джаджи,, и енерго потребление и обслужване и т нт. :? :)

:yawinkle:
ср авг 28, 2024 2:20 pmivanovbg написа:
...Мисли малко!
Мисли ти! Мисли колкото си искаш- много, или пък малко!

"Вътрешни стени
...Изолирайте вътрешните стени между дома и неизолираните пространства по същия стандарт като другите външни стени."

Дано обемът от мисли помогне за възприемането на това, ако не от втори опит, то поне някога!

Тотал щета си, Иванов!
Повтарям се, но това е мнението ми за теб.
Когато няколко пъти на чове му се казва- показва, обикновено разбира, че има проблем поне.
Когато, въпреки всичко и всички, продължава да се държи като магаре, то той не е нищо повече от това.
Многократно се случва тук, а доколкото съм чел и в другият форум.

Влакси, толкова е бил специалист и в реномираните сервизи, чиляка за който се застъпи някога.
И туй повтарям и твърдя отново.
Grozdev - специалист
[/quote]

Точно де. Като не ползваш някоя от стаите дълго време нищо, че имаш външна, пак трябва да сложиш вътрешна. Не е ли по умно да ползваш само вътрешна? Мисли малко!
[/quote]

Еее,, мислим де,, не само Трифонов! :)
Плзвай само вътрешната,,
ЗА чии ти е тогава външната?
Или ше застанеш между ДВЕТЕ!
НА мястото вместо зида..!
.... Горския Зид,, така опакован
от всякъде ше му стане доста " топло"... :lol: :)

gogo7777 - майстор
ср авг 28, 2024 3:10 pmGrozdev написа:
Плзвай само вътрешната,,
[/quote]

И аз се размислих и измислих, че варовата мазилка е излишна. Ако помисля още малко и тухлите ще ми се сторят излишни.
:)
ivanovbg - майстор
[/quote]

Плзвай само вътрешната,,
ЗА чии ти е тогава външната?
Или ше застанеш между ДВЕТЕ!
НА мястото вместо зида..!
.... Горския Зид,, така опакован
от всякъде ше му стане доста " топло"... :lol: :)

[/quote]

Аз съм противник на външната, а още повече на двойната. А винаги чета, смятам и мисля.

Колкото до влажността - в кухнята и хола защото са свързани с портал влажността ми в момента е 46%, в спалните които са с термометри съответно 39 и 37%. В другите две вероятно и там около толкова но са им свършили батериите.

С вътрешна уж изолация съм. Уж защото не е точно изолация. На външните стени съм залепил 2мм подложка за ламинат и отгоре съм наковал ламперия. Таваните са с вата и гипсокартон на втория етаж, а на първия само с гипс и латекс. Подовете са с ламинат на втория, а на първия с дюшеме като под него има само от същата подложка за ламинат. Отоплението е радиатори с пелетна камина. Разход 3-3,5 тона годишно, като се отнася за гр. Брезник. Тоест почва да се припалва от началото на септември и се гаси към първи май.

Никога не съм имал проблем с влагата. Като бяха жегите влажността спадаше до 22-25% ако не се посещава съответната стая. Нямам климатици щот не са нужни. Рядко нощните температури се качват над 17⁰, макар че дневните стигаха тази година 37⁰.
Cyx - напреднал
ср авг 28, 2024 3:41 pmgogo7777 написа:
Плзвай само вътрешната,,
И аз се размислих и измислих, че варовата мазилка е излишна. Ако помисля още малко и тухлите ще ми се сторят излишни.
:)
Така е. В сегашното строителство има само термопанели. Няма вар хоросан и тухли
ivanovbg - майстор
И да не съм голословен ето и малко сметки. Различен вид вътрешна изолация.
Веднага прави впечатление , че с вата и гипскартон е най зле. Почти целия зид се пълни с конденз като началната точка на оросяване се получава вътре във ватата, а това най-често го правят хората по съвет на специалисти. Стиропора също вкарва точката на оросяване в зида, докато с фибрана влага в конструкцията няма.

Прикачен файл

с гипскартон и вата 5см.JPG
с гипскартон и вата 5см.JPG (111.3 KиБ) Видяна 1289 пъти

Прикачен файл

със стиропор 2см.JPG

Прикачен файл

с фибран 2cm.JPG
gogo7777 - майстор
Кой маже по постовете? Моя си беше изряден.....сега е боза. Гледам цитатите
:cool:
ср авг 28, 2024 7:00 pmgogo7777 написа:
Кой маже по постовете? Моя си беше изряден.....сега е боза. Гледам цитатите