Ефект ще има, не голям, някакъв. Плочата ще изпълнява ролята на топлинен акумулатор и фибрана няма да позволява да се охлажда от долу.
Напишете въпрос свързан със санирането.
110 мнения в "Изолация на таван - последен етаж"
yanko78
- специалист
Дали ще има проблем със залепянето на боядисан с латекс таван? Мисля на гребен 10х10 върху фибрана и от там на тавана. Някъде четох, че било по добре да се дублира перпендикулярен гребен един път на тавана и един път върху плоскостта. Така ли е в действителност? Последно. Гладката част ли да оставя за шплакловане на мрежата или тази която е на линии?
Аз съм слагал на таван и е доста трудно. Накрая минах на някакво лепило в тубички - слагаш и натискаш. Държиш така няколко минути и то залепва. Предвиди а с какво ще натискаш от долу фибрана докато залепне. Аз мазах тавана и фибрана, гладкото към мрежата. Имах някакви дълги пръчки, че с тях натисках и стана, инак може да висне някой край... поне при мен беше така, при майсторите може да не е. Добре е да се прави от двама души а не от един, че е мъка... мъка... и много се псува...
p.v.x
- майстор
infomar написа:Ефект ще има, не голям, някакъв. Плочата ще изпълнява ролята на топлинен акумулатор и фибрана няма да позволява да се охлажда от долу.Плочата(на пода) е най-големия термо-мост.
Няма логика , да се изолира от долу.
Плюс е , когато живеят хора от долу.
При липса на такива(живеещи), по добре е да се изолира от горе , преди финишното покритие.
Споделям го с теб , не с бай ти Янко.
Той и чаша с вода , не може да си налее.
пп.Въпроса му в темата , започва с условията - Ама ако може , да стане така като аз искам , а не как е правилно.

p.v.x написа:И ти си прав, но аз като не-специалист си мисля, че :infomar написа:Ефект ще има, не голям, някакъв. Плочата ще изпълнява ролята на топлинен акумулатор и фибрана няма да позволява да се охлажда от долу.Плочата(на пода) е най-големия термо-мост.
Няма логика , да се изолира от долу.
Плюс е , когато живеят хора от долу.
При липса на такива(живеещи), по добре е да се изолира от горе , преди финишното покритие.
Споделям го с теб , не с бай ти Янко.
Той и чаша с вода , не може да си налее.
пп.Въпроса му в темата , започва с условията - Ама ако може , да стане така като аз искам , а не как е правилно.![]()
![]()
Изолацията от долу няма да позволи да се изстудява бързо тази плоча. След като веднъж се загрее, по-бавно ще се охлажда от долу. Съгласен съм, че от горе е по-добре да се изолира и не споря. Ако плочата на пода е с температура 20 гр. а въздухът в долният апартамент минус 5 гр.....

п.с.
Така си мисля, но щом казваш, може и да не съм прав. Във форума научавам много нови неща.
Hoвoceлckи
- майстор
infomar написа:Аз съм слагал на таван и е доста трудно. Накрая минах на някакво лепило в тубички - слагаш и натискаш. Държиш така няколко минути и то залепва. Предвиди а с какво ще натискаш от долу фибрана докато залепне ... че е мъка... мъка... и много се псува...Ти изби рибата

Hoвoceлckи написа:Правиш ли разлика между 2 см. студиопор и 5 см. фибран?infomar написа:Аз съм слагал на таван и е доста трудно. Накрая минах на някакво лепило в тубички - слагаш и натискаш. Държиш така няколко минути и то залепва. Предвиди а с какво ще натискаш от долу фибрана докато залепне ... че е мъка... мъка... и много се псува...Ти изби рибатаЛепил съм с някакво лепило за фаянс. С гребен 5/5 върху плоскотта и - пльок на тавана. Причуквам с ръка и толкова. Правилно е да е дръпнато и върху тавана една шпакла лепило (не е нужно на гребен) - има положителен ефект за залепването. Няма нужда от никакво държане - получава се (може би) вакуум и си остава там от раз. Виж за мрежата наистина малко е кофти. Правил съм си едни "Т"-образни подпирачки от летви ...
Студиопора и с плюнка ще го залепиш.
Hoвoceлckи
- майстор
Фибран според теб не може да се лепи с лепило за фаянс и е много по-тежък от стиропора? И твърдо намекваш, че 2 см стиропор не върши никаква работа? Разликата е (от λ=0,034÷0,038 W/m.K за XPS до λ=0,040 W/m.K за ЕPS) 0,002 - 0,006 W/m.K. Според теб колко по-добре ще е ако сложиш 50 см фибран? В едната стая съм със стиропор, в другата - с жълт стиродур. За мен няма осезаема разлика. Здравината естествено има значение, но на стените.
Pooh
- майстор
infomar написа:Правиш ли разлика между 2 см. студиопор и 5 см. фибран?
Студиопора и с плюнка ще го залепиш.

Може ли малко разяснение - какво е това животно точно? Явно е някакъв вид студиен пор, но от какво точно студио и какъв точно пор? Иначе - като го разясним това - ще можем вече и разлика да правим ...

p.v.x
- майстор
Pooh написа:infomar написа:Правиш ли разлика между 2 см. студиопор и 5 см. фибран?
Студиопора и с плюнка ще го залепиш.![]()
![]()
![]()
Може ли малко разяснение - какво е това животно точно? Явно е някакъв вид студиен пор, но от какво точно студио и какъв точно пор? Иначе - като го разясним това - ще можем вече и разлика да правим ...
Това е малка пора , в която се правят студийни записи.

пп.(Да не се бърка с потна жлеза - Потната жлеза отделя секрет , който излиза през тези пори)
Тема "Изолация на таван - последен етаж" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература