• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Напишете въпрос свързан със санирането.
Pooh - майстор
stivemaster написа:
Толкова много е построил, че за 45 години сме построили това (като стойност относително) което САЩ примерно за 4.5 или Германия за 5.
Тъй-тъй. Сега умножи тия 4-5 години по разликата на населението в пъти и се получава, че сме преизпълнили плана ... Щото това, дето Щатите го строят за година - в Китай им отнема месец ... най-много!
:wink:

П.П. Сори за спама, но не се стърпях. :prost:
stivemaster - майстор
Нищо не сме преизпълнили, аз не случайно пиша "относително", тоест това което казваш имам предвид,ако искаш ще вляза в подробности,искаш ли ? Хайде да пишем реални неща, ти в чужбина ходил ли си ,да да не излезе сега "батко ял череши каза че били хубави"
infomar
stivemaster написа:
.....ти в чужбина ходил ли си ,да да не излезе сега "батко ял череши каза че били хубави"
Хаиде стига сме се сравнявали с германци и англичани. Вижте реалната българска действителност.
Прав си по принцип, саниране е необходимо в някой случай, лошото е, че каквото и да подхванем в пустата му наша страна, все гледаме някой да се налапат, а не и да се помогне да дръпне напред страната. Рибата се вмирисва от главата... аз съм се отказал... няма оправия който и да дойде на власт. Каквато и наредба да напишат или закон да създадат, така ще го направят, че "наши" фирми да се облажат. Затова и всички са подозрителни и мнителни към всяка идея която тръгва в пространството. Фото волтаичната енергия която замърсява околната среда с производството си и е скъпа но ни е по-изгодна от атомната, която е екологично чиста, ама щото някой ще се налапат, няма да го правим. Принципът е същият към всичко.
Както върви със законите си ЕС ще ни загроби след някоя и друга година, преди сами себе си да сме затрили.
gechev - специалист
Ако сумата разпространявана от медиите е средно 8000лв то 25% са 2000 лв и ако това доведе до икономия от 40-50% си мисля, че е нормално за всеки собственик на апартамент да инвестира такива пари в жилището си. Колкото до какви фирми ще се "облажят", важното е да са български и данъците плащани от тях да останат в България. Да се създадът работни места в България от европейски кинти е добре, защото Европата е в криза и все по лоши дни ще ни очакват ако не сме умни.
stivemaster - майстор
Точно тук ти казвам че грешиш принципно но не ни вярваш бе човек !!! Няма остави ги германците ,защото няма "реална" българска действителност това на което сме свидетели е ЗОНАТА НА ЗДРАЧА .А така се случва каквото и да подхванем ЗАЩОТО СМЕ ЗЕМЯ НА СЛЕПЦИ - по горе дори лирично го подчертах.Винаги и по принцип правим уговорката ДА НЕ СЕ СТАВНЯВАМЕ с тези дето преди нас са се ебавали с материята и са достигнали до там докъдето ние няма да стигнем защото хем тръгваме от майната си хем не знаем на къде отиваме.И ква полза от това ?
"Какъвто и закон, каквато и наредба да направят ..." ,ами защо трябва да ги правят в тяхната цялост, защо не вземем готови и да ги адаптираме за нашата страна. Помня че когато написаха закона за закрила на детето преди даречем 10 години (може и повече) участник беше и прослувутия д-р Баташки (дето изминаваше годишно по 230 000 км с личния си автомобил горящ като ламя, щото му плащали горивото и подръжката) !!! Та закона се получи 3 !!!! страници с глупости и недомислици и частни случаи (за около 300 000 лв. хонорари за съставителите ,консултантите им и др. разходи),хайде да го сравним с германския ,всъщност германскиТЕ, щото те са няколко, всеки по няколко десетки страници.След това да погледнем как се спазват правата на децата там и как тука !!!
Така че както върви след като едно поколение отмре (защото бетонните и глави няма да уврат) може пък да се светнем че с европейските закони ще ни спасят от самите нас а няма да ни "заробят" .

Относно фотоволтайците и атомната енергия, ти за толкова страници в онези теми не разбра, че сега ли !
Само ще ти кажа, че когато човек установи колко неадекватно е разсъждавал само преди месеци ,относно темата на референдума ,може поне да се замисли какво значи това за самия него и как да се държи на тази тема оттук нататък.
И още нещо, за да не пишеш смешки, кое замърсявало и кое било чисто като сълза, само помисли - ще дойде време и ние да се освестим и да установим, че има една много важна подробност определяща 40% от цената на тока за в бъдеще, а именно ВЪГЛЕРОДНИТЕ ЕМИСИИ. Тогава ще ни се проясни, кое е чисто кое не е и защо В ГЕРМАНИЯ С ВЪВЕЖДАНЕТО НА ВЕИ ЦЕНАТА НА ТОКА ПАДА. Цената в момента е 30Е/т и се очаква до края на годината да достигне 40Е/т от много места лобират за 60Е/т.Който може да смята да го направи.

ПП ДА не се забравя, че съм остро против досегашната практика с финансиране на централи ВЕЙ на фирми измекяри , неозаконени ,добиващи електроенергия фотоволтаици по 32 часа в денонощието и масово препродаващи евтин ток като тяхно производство.Цената на електроенергията от фотоволтайци в Германия не е до 780лв/МWh, а 16.59 Еct./kWh или 323.5 лв/MWh.
Додавете сега и цената на зелените сертификати от тях и да говорим.
VLADO66 - майстор
VLADO66 написа:
Цената на санирането на апартамента ми почти го избих от освобождаването от данък сгради.Санирането на къщата все още не съм го избил щото не ми се занимаваше със сертифициране, но от отопение/охлаждане/ в близките 7-8 години и то ще се избие.По въпроса за трайността на EPS-84-85г. в казармата в Сандански имахме работа в Австрийския хотел и на едно място беше чукната изолацията и на мен ми стана много интересно/не бях виждал такова нещо/ какво прави този стиропор на стената :? Преди няколко години ми се случи пак да ходя в Сандански и от любопитство отидох да видя изолацията-еми стиропора си беше там в същото състояние.
Аз не съм макроикономист,а умея дя си правя сметката.Редно е в тази тема да се наблегне повече на реалните цифри които са нужни за един средностатистически апартамент примерно 80-100м2 с 2 външни стени,2 вертикални щранга и 15м2 дограма.Давайте разчети уважаеми специалисти,да видим кое е лъжа и кое истина :wink:
8180 - майстор
Стив,
Доста ти скача мисълта и, не за пръв път, не съм сигурен каква ТОЧНО позиция защитаваш.
Без ЗАЯЖДАНЕ:
1. Разбирам настояваш да разберем, че има възможност да вземем пари от ЕС за едно полезно и често наложително дело - истинско пълно саниране. Или ...?
2. Според Гечев, това би позволило срещу 25% самоучастие да се свърши работата и изглежда чудесно.

Предлагам, кой с каквото може да спомогне за потвърждаване/оборване на заглавието - "Голяма лъжа". Асо има - "кое е морковът, кое тоягата"?

Не ми се пише и не виждам смисъла за пореден път да се проповядва, че народът е глупав и т.н.
Нещо повече, считам че в тази материя ОСНОВНА роля трябва да изиграе държавата - споменахте закони, читава и прозрачна процедура. Вече се чу за типови (безплатни за хората) проекти и т.н.

На мен лично (сигурно има и други) не ми е ясно нещо, като на "подозрителен" българин.
Ясно е, че нашата пазарна икономика "не е свят". Твърдите, обаче, че европейските са доста по-уредени и читави.
Та, не ми е ясно, като КАК в една работеща читава пазарна икономика възниква желанието да подари "безплатен обяд за българите" в размер на 75% от дадено начинание?
Като му разбирате - обяснете ми, моля.
Лично, не изключвам и Белене, ВЕИ, въгл. емисии да са част от същата "опера", както и обратното - приспивна пропаганда.
gechev - специалист
8180, не според Гечев, а според управляващите. Според Гечев е, че щом ни дават баницата защо да не я изядем. Кой ти дава 75% в кинти за да правиш икономия от своите. Да са живи и здрави европейците, що все търсим къде е кяра за някой и сме толкова недоверчиви към добра идея не знам. Българина все мисли, че все ще бъде излъган или изигран. То затова сме на туй дередже.
8180 - майстор
gechev написа:
Българина все мисли, че все ще бъде излъган или изигран.
Аз пък си мисля, че просто Българинът има достатъчно статистика (историческа и актуална), върху която да си мисли (ако и когато реши).
Не се наемам да отсъждам коя от двете тези е по-вярна за дереджето, но за да го промени, ще трябва да си изясни тезата.
Приемам, че според теб ИМА "безплатен обяд" и помолих да ми го разясниш, като на по-тъп - поне зад кой номер е в интегралната бюлетина? :)
stivemaster - майстор
Тука не става дума да е делим на по умни и по тъпи ,става дума поне според мен ,затова поне веднъж да се абстрахираме от страха си да имаме мнение и да преценим, че изпуснем ли момента, просто жилищата и ще трябва да бъдат съборени ,когато паднат няколко панела от няколко сгради и кампанийно се извади "дървото". Сега е време да покажем какви сме, дали сме умни ,дали тъпи или пък други.
Безплатен обяд има !!! Смисъла от Европейския съюз е подпомагането на държавите в нужда, от тези които напредват.Така е организирана и здравната и социалните им системи, здравите плащат за болните.Така, както никоя баба холандка, не се чувства гузна и отива и изяжда 75 000 Е в терапия за остеопороза и не си мисли "леле с тези пари, 900 български сирачета, щяха да ядат 3 години ,пък аз съм на 70 и няма никакво значение, дали имам или нямам остеопороза).
Ролята на държавата, виждам само в това да поиска парите и правилно да формулира целите и посоката на финансиране !!! Изключително важно е според мен, те да се насочат към краен клиент - физическо лице или юридическо такова но Етажна собственост .Те от своя страна да си избират изпълнител на пазарен принцип с обществена поръчка.Иначе ще настане батак ,едни фирми ще наточат такива брадви че ще осерат цялата работа, както за клиентите си така и за колегите си.
Е това ми е позицията 8180.Разбира се приемам критика ,особено градивна ,но не ме кефи отричането на нещо, като невъзможно априори.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Санирането като за голяма лъжа..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: