• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Напишете въпрос свързан със санирането.
Lutchezar - майстор
Ако е паметник на културата, можеш да забравиш за тези самодейности със стената си мисля.
hidrazin - майстор
За да е паметник на културата, трябва да е вписан в регистрите като такъв.
Ама и това с нищо не ги спасява. Има достатъчно вратички, особено когато има и парички. :)
Скоро (преди 2-3 години) видях как изринаха за ден такава къща и сега там ще има ... хотелска част и отдолу, на първия етаж магазини за сувенири и подобни.
Боклуците, и особено тези с много кити са доста "находчиви" и намират "правилния" път и начин.
Абе ЛЪЧО, ти къде живееш бре? Не забравяй че е в територия.
:partyman:
Whiskey - специалист
Да не излизаме от темата, но да, има много различни видове паметници на културата, съответно различни са допустимите степени на намеса. На предната фасада ми разрешиха единствено да сменя прозорците и то с такива, които визуално да изглеждат като оригиналните. Само една варненска фирма се нави да ми ги изработи. Въпросната контактна стена с пристройката мога да я правя на практика всичко, стига да остане бяла и без облицовка.
hidrazin - майстор
Степените на намеса трябва да са ограничени до степен реставрация/музей.
Всяка друга намеса трябва да е забранена и жестоко наказвана. А аз се нагледах на ...
По тая причина се изнасям от темата.
:partyman:
Grozdev - специалист
чет авг 08, 2024 3:54 pmWhiskey написа:
.... за които да се захване мазилка с дебелина 5-6 см. от кал, слама и кой знае още какво. Отгоре е варосвано. Като цяло мазилката е здрава, не е отлепена, не е напукан....
Мисля си дали не е възможно да налепя EPS-a с пяна директно върху мазилката, разбира се след бетон контакт за сцепление, че отгоре е минавано с вар в годините,
Алтернативно, да дюбелирам електрозаварена мрежа 5*5 око, да измажа с лепило около сантиметър и нещо дебелина.
. Как бихте ме посъветвали да подходя?
Изброените материали НЕ са желателно за този Тип къщи.!
Макар че съм виждал много самодейности и хората слагат квото си решат. :)
Тези неща спират естественото влагопреминаване.
Ако целта е само обновяване на фасадата,, има готов хоросанов разтвор за изравняване за тази цел. ( фирми като Рьефикс и Мапей) предлагат такива
Металната мрежа и мазилка ще изравни идеално стената. М ужата със винтове и перфорирани шайби.,, ( по простия вариант бирени капачки!) :)
Има пастарни /груби / и за фини!
Ако ТИзол. Е задължително,, има
И такива за целта (Стейко плоскости) или в краен случай
Фасадна вата е по дъбрия ва иянт.
Старата вар по стената се мокри с вода обилно и може се престържи
До здраво (ако е компроментрана.
Иначе новата варова мазилка
Хваща достатъчно надеждно да се свърже към старата...!
:yawinkle:
Grozdev - специалист
https://www.roefix.bg/produkti/sanirane ... i-produkti
Като споменах за готови продукти,,,
ТЕЗИ материяли са напраени за такива стари сгради.
Избор голям според предназначението..!

:yawinkle:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Слагане на изолация върху кирпич" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: