Напишете въпрос свързан със санирането.
pavkatay - майстор
интересува ме бих ли могъл да поставя на пода 6 мм депрон , да го замажа с някакво лепило и върху него да наредя теракот. проблема е ,че нивата на пода в стаята и на терасата са почти еднакви и друга изолация би повдигнала пода много

Прикачен файл

P1010082.jpg
P1010082.jpg (72.58 KиБ) Видяна 3302 пъти
prascho - майстор
Под теракот този депрон и да го слагаш и да не го слагаш ефекта е все нулев. Ходи си купи един сладолед поне ще изпиташ някаква наслада. Не си харчи парите безразборно. Изравни нивото, сложи 3 см фибран над теракотата и един ламиниран паркет ако искаш по-разумни сметки зимно време.
pavkatay - майстор
благодаря на prascho, но много искам да знам защо на всички запитвания , които съм направил получавам или забързани и бегли отговори от ""специалиста"" n_a, който явно дава отговори ( независимо с каква стойност) на всички заптвания във форума, или никакви мнения. за далеч по-елементарни въпроси се заформя обширна дискусия, докато моите проблеми явно са неразрешими или безинтересни :ka:
pavkatay - майстор
а като допълнителна информация ще кажа, че терасата ще има външна изолация и отпред и отдолу и депрона е за допълнение и за изравняване на пода, наи - вече ме притеснява дали няма да се появи проблем от това, че депрона е по-мек от фибрана
pavkatay - майстор
също така не съм казал , че теракот ше има само на терасата, защото там ще е кухнята, а в голямото помещение подовото пиокритие ще е паркет, но не ламинат.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
"забързани и бегли " защото си може би бавен и невеж.
6мм не върши никаква термоизолационна работа (доказателства искаш ли?). 6мм депрон определено е меко за под. Замазване някакво с някакво лепило не създава нужната плътност и твърдост върху 6мм депрон. Ще поддаде и плочките ще се напукат. Щях да предложа изолиращо подово покритие (ламинат), но прочетох и следващите ти мнения (по-леко за четене би било, ако коригираш мнението си , вместо да пускаш ново) Щом ще сменяш подовото покритие в самата стая от плочки на ламинат, защо се съобразяваш със сегашното ниво? Направи го както трябва.
pavkatay - майстор
"забързани и бегли " защото си може би бавен и невеж. - може би... :lol:
а за съвета благодаря. просто мисля че няма смисъл да слагам подова изолация в стаята, а само на пода на терасата. и за бутона промени си прав ама чак сега го видях:)

Тема "изолация на под" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: