Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте! За пръв път ползвам тази благинка да задам въпрос, така че дано ми се получи!

Имам следния проблем- преди 2 лета си направихме външна изолация на северна стена на 2 стаи - спалня и кухня. Тази зима за няколко месеца спалнята почерня от мухъл! Както съм чела - по класическите места - от ъглите на тавана и надолу и навътре по стените. Зимата имаше ужасен конденз по стъклата- стичаше се водата като изведро! По первазчето на прозореца намазах силикон та поне да не попива и да не се стича по стената надолу, като слагах разни попиващи парцали за през нощта. Но така или иначе мухъла си се разпространи по цялата стена. И което е най-странно за мен - дори по корниза над прозореца, които е поне на 10 см навътре.

Та генералния ми въпрос е - може ли да се направи нещо по изолацията (напомням- външна), за да се предотврати последваща поява на мухъл, след като така или иначе сега ще си измажем наново вътре?

Вярно ли е, че ако се пробият дупки, за да може влагата да излиза - проблема ще се реши?

Благодаря ви предварително за компетентните ви отговори!
W123 - специалист
Деска,я кажи сега колко често проветряваш,с какво се топлиш,какво прави сушилника с мокрите дрехи в стаята...
Усещаш ли на къде ми отива отговора?!
Усещам. Там е работата, че там не суша дрехи - суша ги в другата стая, която е южна и няма изолации никакви. И там където ги суша няма абсолютно никаква влага...
Колкото до отплението - с духалка. А проветряването - именно в този период- зимния - колкото може по-често! Дори стигбахме до краийност да не затваряме до край уплътнението на прозореца - сещаш се - дръжката на 45 гардуса... така влизаше цяла нощ студен въздух и там нямаше конденз по стъклата, но само в тоя участък- до към 20-30 см навътре по стъклото....
Забравих да отбележа, че духалката нощем не работеше...
pipbel - майстор
A kаква всъщност е изолацията ви ? Фибран, стиропор, дебелина и какъв е финиша ?
Спалнята само привечер ли се отоплява?
W123 - специалист
dessymm написа:
...след като така или иначе сега ще си измажем наново вътре?...
Това което ще ти кажа не че ще ти реши проблема защото при теб трябва да се търси причината .
Като правите вътре шпакловката намери шпакловчик който може да работи с варова шпакловка.В момента Баумит имат такава на пазара и е страхотна.После боядисваш с варов латекс...аз па и аз казах нещо че се олях-варов латекс :wallbash: :irre: имах предвид вододисперсионна боя на варова основа.Дори и да имаш влага по този начин поне мухъла няма да ти е проблем.

Тема "ремонт на външна изолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: