Напишете въпрос свързан със санирането.
damian_7 - специалист
Имам намерение да налепя на тавана стиропорени плочки 50 на 50 см за изолация /и за красота/. Купих такива от Практис. Препоръчаха ми за лепило силикон. Имат ли термоизолиращи качества? Споделете опит, ако някой е слагал такива плочки.
Чаро - Акълия
ъ-ъъъ
аз не вярвам да допринесат за няква енергийна икономия... :) лепни под тях стиропор със сантиметрова дебелина и може да получиш някъв ефект... ама и тва има някви недостатъци ... чети по форума за ЕПС при вътрешна изолация....
tibet - помощник
Аз имам 2 стаи с такъв таван - едната от 5 години, другата - от 3.
Има ефект, тъй като съм в къща с тънки тавани и много "дърпат" топлото.
Естественно ефектът не е мнооого голям, на разлика има.
Аз ги лепих с едно лепило, което беше от същата марка, немско, както и плочите.
Обаче става и с "универсално строително лепило" или нещо такова пишеше на опаковката. Същото е като немското, но БГ, бяло, стои малко като гипсово такова.
Иначе инструкция трябва да има на пакета- правят се диагонлите на тавана, намираш центъра и почваш оттам. Целта е да стане симетрично подреждането.
В инструкцията пишат да се слага на точки лепилото, по обиколката на плочката. Става, ако ти е прав тавана. Ако е по-кривичък- мацаш по повече. Притискат се към тавана, държиш 2-3 мин, потупваш леко да хване и готово.Супер лесно става.
Аз лично ползвам голяма спринцовка - 50 см3, тъпча в нея и слагам на лентички , близо края. Ако жена ти има от старите шприцове за сладки - иделни са с накрайника са украса на торти :)
Моите ги оставих бели и след 2 години като потъмняха ти боядисах с латекс, става перфектно.
FMaster - специалист
damian_7 написа:
Имам намерение да налепя на тавана стиропорени плочки 50 на 50 см за изолация /и за красота/. Купих такива от Практис. Препоръчаха ми за лепило силикон. Имат ли термоизолиращи качества? Споделете опит, ако някой е слагал такива плочки.
Пари на вятъра, спомни си като ги сваляш за изхвърляне ;)
Тези плоскости са направени единственно за запдняците, вместо да изправят тавани което струва адски суми на запад, лепят ги тези плоскости боядисват и име е супер! Но да декорираш с такива у нас е безмислено и в никой случей няма топлоизолационен ефект!
Успех!
sek.1 - специалист
За мене има ефект може и малък да е но има аз ги лепих с монтажен силикон.

Тема "Изолация с плочки от стиропор за таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: