Напишете въпрос свързан със санирането.
Привет на всички!
Не зная имало ли е такава тема, но имам една питанка и ще се радвам да чуя вашите съвети.
Става дума за следното: преди 3 години имаше ремонт в жилището ми основен - шпакловки, замазки и т.н. След това - може би преди около година - забелязах, че на равномерни места по панелната стена се появиха светли вертикални линии, широки около 20 см, отгоре до долу на стената, същите в хола съвпаднаха с онази "фабрична" линия, която беше на тавана - очевидно свръзка на панел. Така като гледам въпросните места, където отива и на напукване мазилката - са на равномерно разстояние - от хола преминават и в спалнята - т.е. панелното свързване (хол и спалня са на една стена, външна, няма изолация правена).
Предполагам, че се дължат на движения на панелите, просмукване на влага или нещо подобно. Въпросът е, че сега пак планувам ремонт и се притеснявам, че след новата шпакловка и латекс..пак ще се появят след известно време.

Мислих си за вътрешна изолация, която да заглади трайно стената, но ме притеснява влага..може и тапет, после латекса отгоре, но пък ще избият кантовете на тапетите и стената няма да бъде гладка.

Имате ли идея как би могло да се пребори това?
Благодаря предварително. :)
masterval - майстор
Аз бих направил външна топлоизолация, тя ще спре и проникването на влага.
Ще спестиш пари от отоплението, които с след това ще боядисаш. :wink:
Мерси, обмислям и това като идея, но сигурно ли е, че причината е отвън. :)
В момента тези линии са не само напукани, но и са по - бледи на цвят, чудя се каква може да бъде причината?
Просто сякаш стената е избеляла и латексът там стои много по - светъл на цвят.
Мислех си - дали не е проблем на шпакловането?
Макар, че като се замисля, щом е само по линия на свръзките - очевидно се прав и може би негативното въздействие идва отвън.
solo5 - майстор
каквото и да направиш отвън пак ще имаш проблем с тези снадки
може би ако си направиш изолация от селитрон/депрон, корк (даже и на тавана) или гипскартон отвътре няма да ги виждаш :roll:
Защо да имам постоянен пробем с тях, Соло? :)

Ще взема да направя една изолация отвън, а вътре - само тази стена декоративно с хубав тапет (гледах добри комбинации и стои интересно)..така май ще си реша проблема изцяло и генерално.
Другите стени, които са без проблем - ще ги оставя на латекс.
solo5 - майстор
с тапет ще си решиш проблема
аз си мислих, че ти е на тавана пукнатината :-D

Тема "Панелни връзки и пукнатини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: