Напишете въпрос свързан със санирането.
zap - помощник
Привет.
Имам една стая, която използвам за работна. Кога кова, кога лепя, кога разглобявам РС-то или някой карбуратор.. бе - човъркам си е точната дума. Въпросното помещение е с ужасяващо криви стени, което обаче мен не ме притеснява. Това, което ме притеснява е, че реших да спретна една вътрешна изолация - вата и гипскартон, но грубата сметка ми дойде към 90 лева само за гипскартона.. Не, че стената е голяма, ами ще дойде много фира.
В този момент се сетих за камарата ОСБ плоскости в гаража и се замислих - ами, ако.. :?
Та да попитам - мислите ли, че ако хвана една дървена "скара" по стената, запълня я с вата или на мишката музикалния брат - стереопора ( :wink: ) и покрия с ОСБ - дали, ще има ефект или само работа, ще си създам?
velsi - Почетен майстор
Разбира се, че ще има ефект. Дори може би по-голям. При изолацията с гипскартон и вата гипскартона се явява всъщност финишно покритие. Топлоизолиращият елемент е ватата. Слагането на ОСБ плоскости вместо гипскартон няма да наруши нищо, дори може би ще стане по-топло, защото тези плоскости макар и от частици са все пак дърво, а дървото както е известно е "топъл" материал. Освен това създава и неповторим уют. Така, че действай смело и успех!
zap - помощник
От това имах нужда - от моралната подрепа.. :wink:
Ще действам.. :)

Тема "Изолация с ОСБ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: