• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
nellyx - напреднал
Как точно се поставя ламаринената козирка над външната топлоизолация?
Май някъде съм чела, че трябвало частта с която се закрепва към стената да е подпъхната зад последния ред стиропор. Имаше още мазане с хидроизолация и пр.
Някой може ли да даде по-подробно описание на технологията?
Може да има някои важни подробности, заради които накрая да се оплеска иначе добре свършената работа :?
nellyx - напреднал
Е, хайде де, никой ли не си е слагал козирката сам?
В складовете и магазините, в които питах, ми казаха, че не продават. Къде да я намеря? Дайте малко информация...
FMaster - специалист
Слагай алуминиева, не ламаринена ... след време се накъдря от слънцето - 100%
yurig - специалист
В складовете за алуминиеви профили има такива козирки.Дълги са по 6 метра а най-тясната е 10 см. Цената е около 10 лв. за килограм.
a1ex - помощник
FMaster написа:

Как се накъдря ? Те са на снадки и парчета по метър .. Глупости ..

Технологията е следната : Снаждат се ламаринките една в друга като се захващат за панела ( евентуално ) с дюбелпирон и се оплътняват с силикон за да не влиза водичка отзад . Абсолютно независими са от изолацийте , заради това е хубаво преди да се сложат изолацията отдолу да се подмаже също !
FMaster - специалист
a1ex написа:
FMaster написа:

Технологията е следната : Снаждат се ламаринките една в друга като се захващат за панела ( евентуално ) с дюбелпирон и се оплътняват с силикон за да не влиза водичка отзад . Абсолютно независими са от изолацийте , заради това е хубаво преди да се сложат изолацията отдолу да се подмаже също !
Накъдря се там където се хваща за стената, не на снадките между ламарините и никога не използвай ... " глупости" ... да не излезне че идват от теб ... успех професионалисте !!!
a1ex - помощник
При положение че се захващат върху гладки стени или бетон ми е много интересно как се изкривяват .. Както и да е , чесно да си кажа и на мен ми е умръзнало когато някой знае без да е пробвал дори . Радвам се че успяваш да пробуташ на хората " алуминиеви " козирки , явно в приказките си добър . Забележи само че 95 % от изолацийте са с обикновенни ламаринки и никъде няма проблеми , само ти ги виждаш .. Изводите са за останалите 5 % който ти се доверяват на теб ..
Master_Kenobi - V.I.P.
Без нерви и напрежение, моля! Изложихте мненията си - хората да си преценяват.
EmoZ - специалист
a1ex написа:

Профила ма козирката е нещо подобно:

\o - дюбел пирон
|\___
____ \ - козирка
|~~~| - топлоизолация

Как да стане това 'подпъхване'. Вместо силикон аз бих сложил (сложих) полиуретанова паста (продава се на 'салами').

Успех.
Matchless - специалист
Почудих се дали да пиша по темата да не ми се нахвърлят сто души тук като пенсионери на безплатно олио.:)Това е мое мнение.Ако става дума за изолация по алпийски способ-никога не слагам козирки.За мен те са само евентуална слаба точка.Виждал съм ламаринена козирка намазана с битум и се напукал битума и отзаде си се пълни с водичка само рибки липсват за аквариум:)За алуминиевите нямам наблюдения някакви.Наложи ми се да изкъртя една козирка за да продължа изолацията нагоре,съседа отгоре бил решил в последствие да слага и той...Ми как ли не я чекнах,какво ли не правих,сто мъки бяха ,че и изолацията отдолу се поразрони,трябваше да я режа...Аз лично просто подрязвам под ъгъл най-горните парчета и я шпакловам така като захапвам малко и от бетона с мрежата.Досега оплакал се няма,но и как да има...по принцип и с козирка и без на височина трудно ще се види проблем ако има:)
  • 1
  • 2

Тема "Ламаринена козирка - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: