Напишете въпрос свързан със санирането.
kolev - напреднал
Здравейте!
Ситуацията е следната:
Спалня, на която едната стена е северна, външна и доста студена. На нея отвътре има залепен гардероб и стаята има пвц дограма. Появи се мухъл зад гардероба и то много. Уж е сложен на разстояние от 15-20 см. от стената за да има движение на въздуха, но...
Дилемата е следната:
1. Да се направи външна изолация на стената
2. Да се остъкли терасата с пвц дограма. Отвън има залепена тераса по цялата дължина, която има възможност за това. Входът на терасата е от друга стая.
Кое от двете ще е по-удачно. Чел съм, че външната изолация ще запечата още повече стената и ще се получава повече конденз - оттам и мухъл.
Може би най-удачно е да се направят и двете, но ще съм благодарен да чуя мнения на специалисти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чел съм, че външната изолация ще запечата още
Хайде да почетеш още, а.
http://www.napravisam.bg/forum/search.php
ronik - специалист
А стената ти панел ли е и с какво е мазана, шплаклована, боядисвана или тапетирана?
Любо - специалист
най добре е и външна и вътрешна, но при тези хубави прозорци не влиза въздух и конденза е проблем.аз съм с външна и вътрешна но като е много студено по стъклата се поевява доста влага.купих си машинка за дърпане на влага и сега съм ок.хем жената има дистилирана вода за ютията:).

Тема "Външна изолация или..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: