• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
amazonka - напреднал
:?: :) Ще сменям дограмата на детската стая,и днес ми попадна обява за трислойна дървена дограма със стъклопакет-28мм .
За прозорец 130/150 ми казаха приблизителна цена 400лв за един отваряем прозорец.
:? Какво трябва да зная при избор на дървена дограма? Тя измята ли се?
Знаете ли каква е приблизителната цена за тези резмери 130/150 за ПВЦ и аломинии? :wink:
Благодаея предварително :)

--------------------------------------------------------------------------------------
Допълнителна информация:
Фирми за дървена дограма
Сравенете оферти и цени безплатно
null - специалист
Това лято смених на хола с такава - трислойна дървена със стъклопакет.
За сега съм много доволен.
Сложих я след като кумовете ми си смениха дограмата преди 4 години с такава. Много ми хареса. Но цените от миналата година до сега са скочили невероятно много (ДВА ПЪТИ).
Гледах на няколко фирми как са изпълнени, но тези които сложих най ми харесаха.
http://www.bulfurniture.com/php/firm_pr ... =90&id=582
Там си пише адреса и телефоните.
Само да си кажа още, че съм любител дърводелец и ми е трудно да намеря чамова дъска 20см широка и дълга 2м без чворове. ТЕ НАМИРАТ.
velsi - Почетен майстор
Този прозорец 130х150 не е ли много малък. Целия ли се отваря или е разделен някак? Нямам точния му вид, за да го сметна, но 400 лв за трислойна дървена дограма ми се вижда добра цена.
amazonka написа:
Тя измята ли се?
Не, този вид дървена дограма не се измята. Точно в това е идеята на трислойния дървен профил. Направен е от три слепени парчета дървесина като нишките на дървото са ориентирани в различна посока за всеки слой.
amazonka - напреднал
:) Благодаря ,много ,намерих доста по- темата.
Явно е добър вариант дървената дограма . Чакам да дойде майстора за да говорим и каже точната цена.
:) Много ще съм благодарна, ако кажете програма за вътрешно обзавеждане . Не мога да намеря ,свалих няколко ,но не мога да работя с тях много са сложни .
Искам аз да си направя мебелите в детската имам старо детско обзавеждане което да използвам за кутии за шкафовете.
Моооля ,правя опити но провал след провал ,кажете свястна програма :?
След дълго обикаляне и ровичкане в интернет най-сетне и аз попаднах на фирма която ми изработи и монтира дървена трислойна дограма. Дават ми 5 год пълна гаранция на стъклопакета, обкова и лаковото покритие. На самите дървени рамки ми дават доживотна гаранция, че нямат да провиснат или да се изметнат ( забравете рендосването)За разлика от други фирми тази работи само с стъклопакет с дебелина 32 мм. Средната цена на мене ми излезе около 330 лв/м2 с КА-стъкло и подпрозоречни первази. Фирмата е пазарджишка www.dogramata.info там са телефоните им.
joy4j - специалист
amazonka написа:
:?: :) Ще сменям дограмата на детската стая,и днес ми попадна обява за трислойна дървена дограма със стъклопакет-28мм .
За прозорец 130/150 ми казаха приблизителна цена 400лв за един отваряем прозорец.
:? Какво трябва да зная при избор на дървена дограма? Тя измята ли се?
Знаете ли каква е приблизителната цена за тези резмери 130/150 за ПВЦ и аломинии? :wink:
Благодаея предварително :)
коя е тази фирма, която е направила тази оферта?
masterval - майстор
Само да си кажа още, че съм любител дърводелец и ми е трудно да намеря чамова дъска 20см широка и дълга 2м без чворове. ТЕ НАМИРАТ.
Такава чамова дъска няма, недей да търсиш. А техните дъски са с изрязани чворове и прочее недостатъци, като смолни канали, наранявания и пр. Една фреза ги изрязва, след това се слепват, срещал съм наименованието на тази технология като "микрошип". В резултат ТЕ получават дъска дълга 6 метра. :wink:
null - специалист
masterval написа:
Такава чамова дъска няма, недей да търсиш. А техните дъски са с изрязани чворове и прочее недостатъци, като смолни канали, наранявания и пр. Една фреза ги изрязва, след това се слепват, срещал съм наименованието на тази технология като "микрошип". В резултат ТЕ получават дъска дълга 6 метра. :wink:
Виждал съм лепена, с издълбани и китвани чворове и какво ли не.
Лицевите дъски на дограмата и первазите определено са без чворове и не са лепени. Цели са си.
hameleon - специалист
http://pinusbg.com/ .Фабриката се намира в гр.Септември .
Takezo Sensey - модератор
Да не прозвучи като реклама ф-мата се казва "Золди" - Перник

ps. Админите да го изтрият , ако не може да се казва името. :|
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за избор на дървена дограма със стъклопакет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: