Напишете въпрос свързан със санирането.
Първо незнам дали за тук е темата, ако не - предварително се извинявам. Имам следният проблем: живеем на 6-ти етаж и половината ни част от западната стена на хола е външна. Когато завали дъжд вътре се наводняваме от междупалните фуги...по дължина и ширина около 5-6 метра общо. Говорих с останалите комшии под нас - на 4-ти етаж са го направили с нещо, което и те незнаеха какво е но предположиха че е асфалт /понеже е черно/ и е спряло да тече, На 5-ти етаж са го правили със същото и още веднъж с мазилка, но продължава да тече но по-рядко. Кажете ми с какво трябва да се запълнят фугите за да има резултат или ще се наложи цялостно саниране на стената. Благодаря ви предварително!

P.S. Извинявам се за обърканото обяснение ама и на мен не са ми много ясни тези неща :) :?
Любо - специалист
ако не санирате външно нацяло нищо няма да стане.3 пъте пробвах фуги с пени силикон и мазила .луди пари на алпинисти и нищо.
Master_Kenobi - V.I.P.
tunic написа:
P.S. Извинявам се за обърканото обяснение ама и на мен не са ми много ясни тези неща :) :?
При това положение едва ли ще можем да помогнем много, но пак, за сетен път, да кажа какво мисля:
Вода и студ се ловят отвън, от външната страна.
Любо, е абсолютно прав! :)
Много благодаря за отговорите!
Май ще го отложим за цялостно саниране...до скоро мислех да викаме алпинисти, но май няма да стане само със запълване на фугата :(

А и все пак съм жена...и наистина нищо не разбирам от тия неща, та затова реших да попитам Вас като по-вътрешни в тази сфера :? :-D
a1ex - помощник
Може ! това черното с което са мазали се нарича Изомакс , продава се с лента .. Има си технология за тази работа .. Ние сме извършвали такива услуги ..
greentree - специалист
Хората,често незнаят от къде идва течът по фугите!Това ,че е избило мухъл или петно на тавана или стената,незначи ,че ако третираме фугата отвън ще даде 100% положителен резултат.Един от основните проблеми са вертикалните фуги на съседа отгоре ,а може и от покрива да тръгва надоло.Добре е да се захвне 0,5- 1 л.м. от на съседа горе вертикалните фуги над проблемното място . За това ако фугата е „цъфнала“ я къртим и пълним с пяна ,ако е здрава само дренаж и пак пълним с монтажна пяна.След тази процедура има варянти колкото искаш.Един от най-достъпните за клиента са класно лепило на циментова основа,с армировка отгоре и повторно финосване с пластичен материал,било то полиуретаново лепило,силиконова финна мазилка или нещо от сорта което да издържи на UV лъчите във времето.

Тема "Запълване на панелни фуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: