Напишете въпрос свързан със санирането.
niki_sap - специалист
Дали може да ме ориентирате за приблизителна цена на саниране на сграда в София. Тъй като не съм много на ясно ще се опитам да дам възможно най-много информация, пък ако можете ориентирайте ме:

Сградата е 100 кв. на етаж, 3 етажа и тавански, етажите (без тавнския) са с височина 300см. Има доста прозорци по два големи на челната и задната фасада и по 3 малки на страничните - по супер груба сметка се получават по 25 квадрата на фасада на етаж, което прави по 100 кв. на етаж. Смятам таванския за половин, макар че е и по-малко от половин етаж и се получава 350 кв.м. (дали не обърках сметката)

Сградата е стара, тухлена и голяма част от мазилката е олюпена или ще се олюпи - ще има нужда от сваляне на мазилка грубо на 50-60% от сградата.

Става дума за облицоване на цялата сграда, което значи че ще са нужни или скеле или алпинисти.

Както казах, не съм много добре запознат с материлите и т.н. Как искаш да стане къщата - ще отговоря като бондинка - жълта.
Представям си изпълнението с 5 см. стериопор и някаква издържлива и същевременно евтина мазилка.
Интересува ме ориентировъчна цена на квадратен метър - първо за материали (всичко необходимо) и отделно за работа.

Ще съм благодарен.

Полезна информация:
Доверете се на опитни професионалисти по саниране
Вижте доказани изпълнители за външна изоация
Takezo Sensey - модератор
Ей сегичка питах :
22 лв. труд , материали на ЦЕРЕЗИТ от 15 до 23 кинта
niki_sap - специалист
Аз ли съм бил в грешка или това ми се струва стршно много?!
Осреднена цена от 45 лв. общо по 350 квадрата = 15750 лв.

Отделно от 15 до 25 лв. за материли има сериозна разлика - от какво идва?
niki_sap написа:

Нямам идея предполагам от избора на мазилка, ще попитам този който ми даде цените .
Не си в грешка толкоз е с ЦЕРЕЗИТ :idea:
Да имаш база за сравнение . :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като смяташ квадратури на стени, не се стискай и не вади прозорците, че тогава майсторът ти смята ръбовете им на метър и си в по-дълбокото. Нооо го обсъдете предварително - за какво плащаш.
sstambo - специалист
niki_sap написа:

колега с евтини материали нищо не струва ,ни работа ни качество ,давам ти пример мазилка на стром или денелска около 10-15 лв торбата от 25кг.боклук рони се като вар.на церезит-терако от 70 лв нагоре за бака 25кг.
sstambo, ти го каза.
Днес чух и за някакви цени от 22 лв. на квадрат с материали :shock: :? :shock:
То и Опела те вози ама не е като БМВ нали ? :wink: Та тъй, има и така и така всеки сам решава пък и сам ще си носи последствията, а те ще ги има ! Няма да пиша повече глупости да не Ви разсейвам, че темата е сериозна .Специалистите дето се занимават с това ще кажат .
Matchless - специалист
Със скеле до трети-четвърти етаж е по-евтино обикновенно.Също обърни внимание на това което n_a написа...в много случай е по добре прозорците да влязат в квадратурата отколкото да се смятат на обръщане,но незнам дали ще се съгласи някой така.Най-евтините материали понякога излизат най-скъпо и рядко са дълготрайни, според мен е добре да се вземат малко по-добри.Да добавя да не пиша излишни постове постове..sstambo общо взето е прав и това е от доста време така и не само в топлоизолациите...а тази цена 20 лв с материали и труд :? незнам...Това ми се струва работа "стана ли е?-стана,къв е проблема?" :)
Последна промяна от Matchless на вт май 26, 2009 11:50 pm, променено общо 1 път.
sstambo - специалист
аз знам че почна куцо и сакато да прави топлоизолация и даже има някой които правят и за 20 лв на квадрат (труд+материали),ако иска да викне такива да му я правят пьк после да си троши главата.
Е тука пише още оферти в съседна тема :
bokataxxxl написа:
ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ ОТ АЛПИНИСТИ:
Топлоизолация със: EPS стиропор- 5см. 33лв; XPS FIBRAN- 4см. 38лв; NEOPOR BASF-5см. 39лв;
GSM:0895/607 023 0889/254 766 Б.ХРИСТОВ.
===============
по касно ще ти пусна и на 8 см.
lambov написа:
EPS F+ 8sm./20кг.м3/, с швейцарска ролкова мазилка -42лв.
тонирането на цветовете е безплатно за клиенти по каталог
(60- каталожни свята, като мазилката е с UV- защита, a оцветители са BSF, от 5-10 год. писмена гаранция за топлоизолационната система.
Монтажа може да бъде направен със скеле или по алписки способ - избор на клиента.
При необходимост може да Ви предложим и други комбинации от материали за изграждане на топлоизолационни системи, който се надяваме да удовлетворят Вашите изисквания.

За допълнителна информация и контакт:
тел.: 0885 460 097 , Георги Ламбов

Тема "Ориентировъчна цена за външно саниране на сграда?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: