Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
Проблемът е - сменена ми е дограмата, новата е поставена доста по-навън от оригиналното положение на панелен апартамент. Като се прибави и комарника, който е закачен отвън на дограмата - това измества силно навън бъдещия парапет.
Сетих се за два начина, за монтаж на парапета, като ми се струва, че Схема1 е по-добрия вариант. Има ли някакви особености обаче?
Също, този парапет вероятно трябва да се монтира от алпинистите с топлоизолацията, понеже двете крайни крила на прозореца са неотваряеми. Има ли някаква особеност при монтажа му?
Въобще, как се монтира подобно нещо?
Може би се дупчи първо изолацията, после бетона и се монтира?

Прикачен файл

Paraper_Sheme2.JPG
Схема2
Paraper_Sheme2.JPG (14.38 KиБ) Видяна 2537 пъти

Прикачен файл

Paraper_Sheme1.JPG
Схема1
Paraper_Sheme1.JPG (19.42 KиБ) Видяна 2537 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Демонтирате стъклопакетите и майсторите си работят...
ribnikolaevi - майстор
И да се демонтира стъклопакета, работата ще е по крив начин. Най-добрият момент е при направата на топлоизолацията.
И по принцип питането ми е за подробни детайли как се захващат подробни парапети. Ако знам детайла, той вероятно сам "ще си каже" начина на монтаж.
Spokoiniq - майстор
Пета на стената, покрита от изолацията, и от нея да стърчи профил, било кръгъл или кутия, слагат ти изолацията(нанизват я на профила)и като всичко е готово ти си нанизваш втория по-голям фасаден профил и с винтове към носещия.Така кеф ти отстояние от комарника, кеф ти демонтаж ако се наложи.
ribnikolaevi - майстор
Може ли малко по-детайлно? Ако профила стърчи от топлоизолацията, това няма ли да е проблем при напрвата на замазката и?
Също, ако се монтира предварително, означава че и самия парапет трябва да е готов, за да даде отстоянията между двете пети. Иначе, ако се разминат да кажем 5 милиметра, не знам дали детайла на сглобката позволява да поеме такова разминаване.
Интересувам се не от решения по принцип, а от съвсем конкретни детайли, ако някой е работил и ги знае, нека ги обясни. Ако ги има и на чертеж или схема - още по-добре.
Spokoiniq - майстор
трябва да е готов парапета, с него залагаш петите, отбелязваш, монтираш ги и пробваш.После сваляш парапета, нищо не им пречи на мазачите, споко :wink: просто около петата да оставят малко луфт да влезе после основния профил на парапета.Не се шашкай, ако са майстори и изолаторджиите и карамундевците знаят какво правят, ти пари да имаш :wink:

Тема "Парапет пред фр.прозорец-конфликти с външна топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: