Напишете въпрос свързан със санирането.
Rashev - напреднал
Здравейте,
Предстои през лятото да правя външна топлоизолация на голяма еднофамилна къща в провинцията.
Къщата е построена в началото на деведесетте години, стените са тухли четворки, бетонени плочи и колони и измазана от вън и от вътре с по около 2-3см. мазилка.
Първия от трите етажа външно е облицован с ивайловградски камък с дебелина 2-3 см.
Плановете ми са да използвам външна изолация EPS - 10см. Заедно с шпакловка и новата мазилка стените ще станат по-дебели с поне още 11 сантиметра, което предполагам ще се отрази доста зле на външния еститичен вид на къщата. Къщата е с много прозорци и еркери. Ако се запази облицовката с камък на първия етаж, новата изолция на по-горните етажи ще стои много грозно над камъка. По-долу съм сложил няколко снимки на къщата, има една снимка на която съм показал, как 10см. изолзция стои над камъка, и какъв праг се получава.
В случая какво ще ме посъветвате за да сапази добър външния вид на къщата , а в същото време да има и ефект от изолацията?
- да махна камъка (или да сложа върху него изолация) , да сложа изолация на цялата къща и след това наново да се направи облицовка
- да не правя изолация на първия етаж , където има облицовка с камък
- да използвам по-тънка изолация примерно 8 см. и да не правя на първия етаж изолзция ?

Споделете опит, и решения за проблема какво според вас е най-добре да се направи в ситуацията.
Предварително благодаря.
Прикачен файл:
1.jpg
1.jpg (79.78 KиБ) Видяна 4272 пъти
Прикачен файл:
2.jpg
2.jpg (63.27 KиБ) Видяна 4272 пъти
Прикачен файл:
3.jpg
3.jpg (77.5 KиБ) Видяна 4272 пъти
Прикачен файл:
4.jpg
4.jpg (72.57 KиБ) Видяна 4272 пъти
Tsilkov - майстор
Rashev написа:
Ако се запази облицовката с камък на първия етаж, новата изолция на по-горните етажи ще стои много грозно над камъка.
Защо смяташ така - според мен е точно обратното.По принцип цокълът трябва да се отдръпва навътре ,но на повечето места е навън защото е по-лесно просто да лепнеш камъка на права стена вместо да правиш малки еркерни изнасяния.Лепкай си смело 10 см. (че и ако може повече :lol: ) по стените.
stiv1961 - майстор
От ,,дефекта" ще се получи ефект :) И аз смятам, че ще стане красиво.
Окака Чука - специалист
И според мен, така даже е по-добре :)
VLADO66 - майстор
И аз смятам че ще стане добре.Този хубав камък е грехота да се изолира отвън-може отвътре.Еркерите отдолу помисли дали не е по-добре да ги изолираш с 10см.XPS.
EDI - майстор
По-добре е.При системите цокъла винаги е по-навътреТака и водокап ще можеш да си сложиш.
Последно избутана от Rashev на чет май 10, 2012 3:08 pm.

Тема "Изолация на къща облицована с камък ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: