• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
Здравейте,
Предлагат ми да изпълнят външната изолация / 8 см, ако има значение/ със стиропор на Austrotherm или на Мастерпор - F18. Някой има ли впечатления от двете марки, коя да избера?

Другите материали, които ми предлагата са пак на Ангро - Мастер термо за лепилото и Ангро Фибро.
Мазилката е полимерна на Изолстрой.
За тях какво ще кажете?
Последна промяна от ribnikolaevi на ср юни 03, 2009 9:50 am, променено общо 3 пъти.
Takezo Sensey - модератор
По-плътния естественно . :idea:
Която "има" повече килограми в кубик. :wink:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=16151

.
ribnikolaevi - майстор
В интернет поне няма не намерих данни за плътността. По данни на производителя - За Аустротерм якостта на опън е 150 kPa, Мастърпора е с плътност 15-18 кг/м3 /две круши за пет ябълки/ :lol: .
Някой има ли личен опит с тия продукти?
vanko68 - специалист
Такезо- Не е точно така-колкото е по-плътно , толкова се намалява изолиращата способност.По-плътните марки се полагат по под,за да се ходи по тях,или по вътр. стени,където има опасност от деформации при облягане или подпиране.За фасадата такава опасност няма .
vanko68 написа:
Такезо- Не е точно така-колкото е по-плътно , толкова се намалява изолиращата способност.По-плътните марки се полагат по под,за да се ходи по тях,или по вътр. стени,където има опасност от деформации при облягане или подпиране.За фасадата такава опасност няма .
По тази логика фибрана е пъти по-лош от стиропора :?
По памет ЦЕРЕЗИТ-ския е от 18-23 кг./м³ :cool: аз ползвам само такъв . :idea:

И все пак избора винаги е индивидуален, УСПЕХ момчета !
vanko68 - специалист
Като изолация-разбира се,че е по-лош.
ribnikolaevi - майстор
Извинявам се, че пак ще изнахалствам с въпроса си, но ми е спешно.
Мастертерм на Ангро или Аустротерм?
Ако някой знае и за другите материали, нека пише.
ribnikolaevi написа:
Извинявам се, че пак ще изнахалствам с въпроса си, но ми е спешно.
Мастертерм на Ангро или Аустротерм?
Ако някой знае и за другите материали, нека пише.
Това е марката ! :cool:
ribnikolaevi - майстор
Защо, от фирмата дето ще ми правят изолацията викат обратното. Тази много се ронела. Ама не знам, може да е някой номер, например да купуват по-тънко другата
rulom - модератор
ribnikolaevi написа:
Защо, от фирмата дето ще ми правят изолацията викат обратното. Тази много се ронела. Ама не знам, може да е някой номер, например да купуват по-тънко другата
При всички случаи е номер....смени фирмата.Нали знаеш, че клиента е бог, не трябва ТЕ да ти казват, трябва ТИ да им казваш какво да правят.Щото, нали ти си човека с парите.....
  • 1
  • 2

Тема "марка на стиропора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: