Напишете въпрос свързан със санирането.
Имам външна изолация искам да сложа за по-сигурно и стиропорни тапети 4мм ще има ли ефект и с какво лепило да залепя стиропорните тапети за стената мисля с Ц200 защото лепилото което препоръчват е скъпичко?
velsi - Почетен майстор
Ефект ще има, но зависи ти какъв ефект търсиш. Зависи също с какво и как се отопляваш. Това, което ще постигнеш е, че стените ти на допир ще бъдат относително по-топли и помещението ще се затопля по-бързо при включване на отоплителните уреди. Ако обаче се отопляваш на парно може и да не забележиш чак такава разлика. По-голям ефект според мене има, когато се използва отопление от време на време, а не непрекъснато.
Palawnik - специалист
Принципен ефект ще има, но за парите си не си струва. Ако искаш да скриеш нещо - Да. Ако търсиш само декоративен ефект и се чудиш къде да си сложиш парите - Може. Ако търсиш топлоизолация ще е пренебрежимо малък. Такъв тапет може да се сложи зад радиаторите за да се намали загряването на тухлите.
EDI - майстор
Прави са колегите.При наличие на външна изолация/не пишеш колко сантиметра и какъв материал е/, няма файда.Би имало ефект, ако външната ти е от XPS.Тъй като материала е паронепропусклив, има макар и малка, опасност от кондензиране на влага на вътрешната страна на стената, ако не се проветрява добре.Това се получава макар и рядко, на места, където до стената има мебели, тъй като там няма движение на въздуха.Тогава стиропорения тапет ще стопли повърхността на стената и няма да има влага.
Много мерси за исчерпателните отговори но не разбрах с какво лепило ще е най удачно относно цена и качество
Тани - модератор
Приятелю, поне от уважение можеше да отговориш на зададените ти въпроси! Все пак хората са си изгубили времето да ти отговарят и сигурно има значение информацията , която ти искат!
На въпроса каква е външната изолация 5см стиропор мисля че се води fps. Отоплението с климатик

Тема "ВЪТРЕШНА ИЗОЛАЦИЯ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: