Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
В момента събираме оферти с комшиите за топлоизолация. Заглеждам се в изпълняваните обекти където мина и виждам, че масово при саниране на съществуващи апартаменти не са спазват правилата за разположението на отделните листове /някои момчета от фирмите за дограма ми казаха, че това е така понеже при малки обекти не се стараят толкова по принцип/.
Затова аз си изготвих растера и мисля за го включа като част от договора. Какво мислите за него? Постарал съм се да няма 4 ъгъла на 4 листа в една точка, освен на едно място, където не успях да го избегна.
Другото правило, което гоних е, че в ъглите на отворите за прозорци и врати не трябва да има фуги, а листа да се реже на "Г".

Прикачен файл

Raster_1+2.JPG
Растер на 3 апартамента
Raster_1+2.JPG (20.23 KиБ) Видяна 4206 пъти
Takezo Sensey - модератор
Браво !

Идеята е добра но едвали някой ще следва схемата на пъзела ти.
Важното е листа да се разминава минимум 25 - 30 % , :idea: плюс минимум 6-8 дюбела на квадрат, а това всеки занимаващ се с изолации го знае и следва.Изчакване от няколко дни за дюбелиране също е важно. Това за "Г" на ъглите не съм много съгласен но е мое мнение което не е меродавно . Лично на мен ъглите ще са ми последна "грижа".

Успех !
lenko71 - специалист
Не знам защо си мислите, че при поставяне на изолация трябва да се разминават фугите, но щом така ви харесва...
Takezo Sensey - модератор
lenko71 написа:
Не знам защо си мислите, че при поставяне на изолация трябва да се разминават фугите, но щом така ви харесва...
Мислех да не пиша повече по темата но :

lenko71 ще отговоря с въпрос : "На зидарията защо се разминават фугите ? " :idea:
При кръстосване на фугата успешно се постига "изправяне" на вдлъбнатини по стената :idea: , помисли ...
ribnikolaevi - майстор
За ъглите го бях чел или някъде из форума, или другаде. Възможно е и да бъркам. Затова и питам.
Иначе ми е ясно, че това е по-бавен вариант на правене на изолацията, освен това отива малко повече материал. Точно затова и ще го дам предварително на фирмите - по него да си направят сметка на труда и офертата да е съответна на труда им. Идеята не е да се "краде" от труда на хората, а да стане качестевно.
Ако разбира се, това повишава качеството - това Вие ще кажете.
Последна промяна от ribnikolaevi на пет май 29, 2009 9:56 pm, променено общо 1 път.
Малкия - специалист
аз се питам , е така , абе тея 8 дюбела на квадрат не са ли много бре , баси то дюбелите ще излезнат по скъпи от изолацията :)
sstambo - специалист
lenko71 написа:
пич та това е задьлжително .
sstambo - специалист
ribnikolaevi написа:
За ъглите го бях чел или някъде из форума, или другаде. Възможно е и да бъркам. Затова и питам.
Иначе ми е ясно, че това е по-бавен вариант на правене на изолацията, освен това отива малко повече материал. Точно затова и ще го дам предварително на фирмите - по него да си направят сметка на труда и офертата да е съотетна на труда им. Идеята не е да се "краде" от труда на хората, а да стане качестевно.
Ако разбира се, това повишава качеството - това Вие ще кажете.
знаеш ли колко разход на изолазия ще имаш по този начим за направа ,кой ще го поеме?
ribnikolaevi - майстор
Прочети поста малко по-нагоре: Пет Май 29, 2009 12:02 pm
Въпросът ми беше има ли смисъл от това. Правилно ли е?
lenko71 - специалист
sstambo написа:
пич та това е задьлжително .
И какво ще стане ако не се разминават фугите - ще падне ли? Това да не е зидария

Тема "Растер на топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: