• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Стефан - майстор
Днес ме събудиха тия тарикати от снимките в 7 часа. Тъкмо започваха да слагат топлоизолация на съседа от съседния вход на долния етаж. От чисто любопитство засякох общо време за направата на тая стена от 18 кв.м. Казвам общо, защото след първата шпакловка се прехвърлиха на стените от другата страна. Преди малко завършиха с тая стена. Значи, работно време от 7 до 20 часа, с 1 час обедна почивка, означава 12 часа работа. Ама работа, не е кръшкане. За тая стена общото време за работа беше около 3 часа. Разговорихме се, и понаучих нещо. В резюме. Работят на 40 лв/кв. м. За 18 кв.м това прави 720 лв. Материалите им излизат около 12,50 лв/кв.м. Да ги кажем 13. Чисто за труд им остават 27 лв/кв м. Или сметнато по друг начин, за 1 час правят по 6 кв. м. По 12 часа, по 27 лв на квадрат, това прави 1944 лв/ден. На общака плащат по 30 лв надница на ден. Предоволен е човека, щото е разбъркал няколко кофи с лепило. Майсторите са двама. Рекапитулация - за ден всеки от майсторите е заработил по 950 лв. Как ви се струва? А за 30 дни това са си 28500 лв чиста печалба за всеки алпинист поотделно. Даже и да плащат данък, това са си ПАРИ :?

Да се цензура у инженера с моите 1000 лв на месец :x

Не им завиждам на момчетата. Намерили са златна яма, и ще папкат. И, както се очертава, сега всеки санира. Ямата наистина е златна.

Прикачен файл

P6210002.jpg
P6210002.jpg (80.43 KиБ) Видяна 4319 пъти

Прикачен файл

P6210001.jpg
P6210001.jpg (104.69 KиБ) Видяна 4319 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Искаш да кажеш, че за един ден на 18м2 направиха:
1. лепене на стиропор
2. дюбелиране
3. шпаклова с мрежа първа ръка
4. шпакловка втора ръка
5. драскана мазилка
?

Първо:Материалите смятам, че излизат към 25лв/м2
Второ:Днес има обект, цяла седмица няма
Трето:Гледай в своята паничка
emil_v r - майстор
Е каво те е яд Стефане ...
Ти ако разбереш , какво земаме ние теракотаджийте ... и за колко часа ..
нали ше се фърлиш от покрива без парашут !
vanko68 - специалист
sasooooooooo - Не е за един ден,а за 3 часа !!! Тия са егати бързаците.
lenko71 - специалист
Стефан написа:
Чисто за труд им остават 27 лв/кв м. Или сметнато по друг начин, за 1 час правят по 6 кв. м. По 12 часа, по 27 лв на квадрат, това прави 1944 лв/ден.
Това малко ми напомня една сцена от българския филм "Господин за един ден" - "Едно кълбенце-5лева, десет кълбенца-50 лева, сто кълбенца ехеееей...":)
Стефан - майстор
sasooooooooo написа:
Искаш да кажеш, че за един ден на 18м2 направиха:
1. лепене на стиропор
2. дюбелиране
3. шпаклова с мрежа първа ръка
4. шпакловка втора ръка
5. драскана мазилка
?

Първо:Материалите смятам, че излизат към 25лв/м2
Второ:Днес има обект, цяла седмица няма
Трето:Гледай в своята паничка
Тия 18 квадрата ги направиха за общо време 3 часа. Двама майстори. Бяха ми под погледа. И то на 4тия етаж. Какво те учудва?

За материалите - това е по техни думи. Стиропор 6 см е около 4,50 лв на квадрат. Остават няколко мистрии теразид, 1 квадрат мрежа, 5-6 дюбела, и няколко мистрии шпакловка първа и още толкова втора ръка. Даже 13 лв ми се виждат много.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що го четете?
Стефан - майстор
n_a написа:
Що го четете?
Тебе пък кой те пита? Не знам защо Ру ме оприличава с тебе?
Илиян Илиев™ - майстор
Лесно се смятат чуждите пари. :lol:
housedoktor - майстор
Всеки ,който искарва парите си с труд е достоен за уважение.Мен тези момчета ме кефят-аз не бих висял от 30 м.например.Нито бих копал кладенци,Нека със здраве да си харчат искараните парички
  • 1
  • 2

Тема "Ето на това му казвам бизнес" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: