Напишете въпрос свързан със санирането.
mitko414 - специалист
Здравейте,
Смятам да сменям остъклението на терасата и засега съм се спрял на плъзгаща алуминиева дограма. Мои познати обаче ме уплашиха, че при дъжд плъзгаща алуминиева дограма течала.
Вярно ли е това? Моля споделете лични впечатления.

Търсих във форума, но не можах да намеря подобна тема, което ме навежда на мисълта, че или аз не търся правилно или пък подобен "проблем" не съществува.
EDI - майстор
Моята не тече, с 4 крила е.Само при изключително силен дъжд, когато вятъра го блъска директно в крилата, се полуваваще лек теч от ъглите, където уплътнението притиска стъклото/моите не са пакет/, но той си прокапваше върху релсите и си изтича през отворите.Запушил съм долните ъгли със силикон и теча вече го няма.
zvetomil - специалист
Отваряемите крила се плъзгат по долната релса на колелца и не са уплътнени към нея.При силен насрещен дъжд водата която се стича по стъклото ще пълни долната релса.Ако отводняването на долната релса не е добре разпробито или не може да поеме дебита,ще ти прелее вътре по стената.Странично крилата са уплътнени с четки не е плътно,там влиза вятър и прах.При обикновенна ал. дорама ако не са сложени точния размер уплътнителни гуми също може да ти прелее вътре стичащата се по стъклото вода ако водоотвеждането не е разпробито според изисванията на производителя на профилната система.
Харалампи - специалист
И нашата не тече. Вчера въля доста силно. Трябва да се почистват отводнителните отвори редовно и вс. е наред.
mitko414 - специалист
Ще се спра на плъзгаща дограма.

Благодаря Ви за отговорите.

Тема "Тече ли плъзгащата алуминиева дограма?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: