Напишете въпрос свързан със санирането.
Time2Burn - специалист
Днес ходих в БАумакс, картона е ясен, искам да си направя окачен таван със вата в конструкцията. Моля запознати да ми препоръчат вата... в магазина има два вида, едната е на топчета и цената е лев и петдесет на метър квадратен, вооди се стъклено минерална вата. Другия тип е от нещо като "плочи" петдесет на метър, води се каменна вата и цената е 3.20 на метър квадратен. Коя е по - подходяща за мене в случая, искам да държи доста топло, над мен е таванско помещение и покрива... Коя вата да избера и кои са плюсовете и минусуите?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Твърдата е за външна изолация на фасада. За по-топло се завий с два юргана. Имам предвид рулонната. Слагаш колкото пластове искаш и можеш. То и тя си има дебелини и плътности. Ноо, колкото повече - толкова повече.
jimmy_bar - специалист
при всички материали за топлоизолация има изписан на опаковката коефициент на топлопроводимост (уанда).Колокото е по нисък,толкова по добре. :)
Time2Burn - специалист
Айде де, коя вата да избера, толкова ли сложен въпрос зададох??? Утре сутрин трябва да купя някаква, в магазина има два модела - каменна с цена 3.25 лв и стъклено-минерална на урса с цена 1.50 лева. От коя да взема, коя е по - подходяща в моя случай? Тази каменната не е ли заа директна шпакловка с рабица? Как ще я закрепя на конструкцията??? Доколкото знам тя се дюбелира и се шпаклова... Онзи "спец" в баумакса ми я препоръчва, ама и аз не съм расъл в саксия...
rulom - модератор
За таван- минерална вата.Ако искаш да ти е по-топло я слагай двойно.
Каменната е за външно облицоване.
n_a, ти е отговорил правилно, аз потвърждавам :wink: , нека и още някой колега се включи и си готов :)
Успех !
Takezo Sensey - модератор
Time2Burn написа:
... и стъклено-минерална на урса с цена 1.50 лева..
минерална на рула :cool:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Сенсей, стЕгни се! И каменната и стъклената са минерални.
pipbel - майстор
Много приказки, много думи.
Time2Burn , наричай я както си искаш (междувременно може и молекулната структура да проучиш :-D ), НО по важното е да я сложиш и то :
= по възможност на 2 ката както спомена rulom
= почти задължително е да е каширана отдолу (откъм топлата страна)

Прикачен файл

ss850127_165.jpg
ss850127_165.jpg (112.55 KиБ) Видяна 10462 пъти

Прикачен файл

ss850131_209.jpg
ss850131_209.jpg (85.66 KиБ) Видяна 10462 пъти
Time2Burn - специалист
Взех от каменната. Един пласт само ще е, стори ми се че щом е по - скъпа мисля да върши по - добра работа. Някой спомена че стъклено-минералната старее. А и тази каменната ми изглежда по 0 сериозна. Мислех да сложа 2 пласта от минералната, но се оказа че не мога да свалям толкова нивото. Иначе се получава добре...

Тема "Избор на вата?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: