Напишете въпрос свързан със санирането.
EDI - майстор
Подлагам на обсъждане и критика идеята си.На вилата има подпокривно пространство, с височина, годна за обитаване.Двата ската са черно дюшеме /старото, махнах керемидите/, отгоре скара, ОСБ и ИЗОФЛЕКС/битумни рула с посипка, 4 кг/.Между гредите съм решил на сложа стиропор /поне 4-5 см/, залепен с пяна, като всяка фуга ще е изолирана с пяна - целта е изолация и да се запълнят големите фуги в черното дюшеме.После един слой вата /4-5 см/, каширана с алуминиево фолио, и на скара отново ОСБ.През зимата идеята е да се обитава рядко и почти няма да се отоплява, затова няма да слагам мембрана.Вашите мения по въпроса.Половината вече го направих, ама очаквам мненията ви.
pipbel - майстор
Tова с пяната (сигурен съм че имаш предвид СТ84, Инстастик и др подобни) е много добро решение според мен.
Хем добро закрепване осигурява, хем решава проблема с евентуални фуги/термомостове.
Подкрепям и за вида материали които ще ползваш, само с 1 уточнение.
Аз бих сложил вата от двете страни на стиропора/фибрана, като идеята ми е да има негорим материал двустранно. Тази която е отвътре - каширана с ал.фолио, точно както и си го замислил.
Но от друга страна споменаваш че е вила и ще се ползва много рядко - в тоя случай дори ми се струва че и само 1 слой от 5см каширана вата ще е достатаъчно.
EDI - майстор
И аз я мислех с два слоя вата на кръст, ама стария черен сачак под керемидите е много лош, пък остана и малко кал от старите керемиди между дъските на сачака, затова се спрях на стиропор да задъня всички дупки да не падат боклуци и един слой вата с фолио на чисто.
pipbel - майстор
аз всъщност още не съм решил каква ще ми е изолацията на моя си таван. :?
Сега си е склад, ама по-нататък 1/3 до 1/2 от него ще бъде заградена и обитаема.
Има време още - другата година ще трябва да реша.
Първия вариант го споменах горе.
Втория - мисля си и дали да не наблъскам между ребрата 10 см ПУ пяна. Ще ми излезе по скъпо, ама си струва като че ли.
U=0.227 в тоя случай, никак не е лошо.
Ще видим

Прикачен файл

Resize of SS851002.JPG
Resize of SS851002.JPG (106.79 KиБ) Видяна 4203 пъти
EDI - майстор
Като гледам ребрата ти ми приличат на 10Х5.Слагаш 10 см вата между ребрата, кръстосваш с 5 см каширана с фолио и отдолу каквото искаш.Не си заслужава за пяната да си даваш парите, ефекта ще е сходен с ватата.

Тема "Подпокривна изолация на скатен покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: