• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
Някой знае ли офис на фирма за дограма, в който удобно е изложено за разглеждане стъкло Стопсол? Под удобно имам предвид да може да се погледне спокойно и от двете му страни /вън и вътре/, за да преценя на място доколко ще ми върши работа, по-специално доколко пропуска светлината и доколко я променя.
zvetomil - специалист
Стопсол съм монтирал на южен прозорец по обедно време.Като сложихме стъклопакета и застанеш зад него не усещаш топлина от слънчевите лъчи.Те са тонирани основно в три цвята син зелен и бронзе,трябва да ги видиш преди да избереш.Скъпи са.Комбиниран стъклопакет от стопсол и Ка стъкло спира топлината да влиза лятото и да не излиза от стаята Ка стъклото зимата.Комбинацията е подходяща за прозорци с Южно изложение.За северни по добре да влиза топлина от вън.
ribnikolaevi - майстор
Стопсол-а няма да свърши работа, ще минавам на фолирано стъкло или друго принципно решене.
panalov - специалист
Ще остъклявам тераса ,която се грее от слънцето почти 6 часа , от 7 часа сутринта до 1 часа и не се понася жегата а се ползва за готвене.
Та дали това стопсол стъкло ще ми свърши работа и с какво друго стъкло да се комбинира, с Ка -стъкло както е казал колегата по горе
или може и с обикновенно.
И естествено колко е цената на стопсол-а.
zvetomil - специалист
Може и с обикновенно.С около 40 -45 лв.ти дига цената на кв.м. стопсола.С около7-10лв.ти вдига цената К-стъклото.Като смяташ само размера на стъклопакета а не на дограмата която е с 15-20%повече по квадратура.
Takezo Sensey - модератор
zvetomil написа:
Като смяташ само размера на стъклопакета а не на дограмата която е с 15-20%повече по квадратура.
Колегата, как точно става това :wink: , забрави за тази идея, пакета се смята върху цялата площ. :idea:
FMaster - специалист
бяло/Sun Guard HP61 (4-16-4мм.)това ти е стъклопакета! Успех!
Някой да има впечетления от стъклопакета бяло/Sun Guard HS70 (4-16-4мм.) ?
MASTER - специалист
Takezo Sensey написа:
zvetomil написа:
Като смяташ само размера на стъклопакета а не на дограмата която е с 15-20%повече по квадратура.
Колегата, как точно става това :wink: , забрави за тази идея, пакета се смята върху цялата площ. :idea:

Ахахахахахахаха, и на стъкларя пак се поръчва на цялата площ,или само му го плащате на него на цялата площ, пък го поръчвате на точен размер нали :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Така ми е писнало от мошенници на дребно и селски тарикатлъци.

Защо не си слагате горницата като разлика в цената на стоката,като всички нормални търговци.
  • 1
  • 2

Тема "Стопсол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: