Напишете въпрос свързан със санирането.
neillmakoli - специалист
Привет, в момента на ред е да се прави спалнята и се чудя как да я топлоизолирам, понеже съм външен северен апартамент и съм на калкан.
В момента на стените отвътре е залепен Фибран 3 см и е шпаклован с гипсово лепило без мрежа, върху тях има тапети.
Така е от около 10 години и няма нито мухъл нито някакви проблеми свързани с вътрешната изолация направена по този начин.
Мисълта ми е дали в този момент не е по-добре да се положи ГК с вата 5 см или върху Фибрана да се налепи ГК на кюфтета за да се изправят стените?
Целта да бъдат прави стените е свързана с това че зад таблата на спалнята ще има тапети на цветя, а на другите 3 стени ще са дюс тапетите , тоест трябва да бъдат много прави стените там.
Отвън няма изолация и не е ясно кога ще се сложи.
Мерси предварително за отговорите.
ribnikolaevi - майстор
Защо не направиш един опит? Направи дупка в изолацията, примерно с диаметър 5-6 см. Едва тогава ще си сигурен има ли или няма мухъл. Щото мухълът при вътрешната изолация се появява точно там - между изолацията и стената. Аз лично съм виждал плачевни картини.
И не приемай поста ми като заяждане или като съмнение в твоите разбирания и знания. Просто направи един тест преди да продъжиш нататък.
neillmakoli - специалист
Ок , ще го сторя на едната стена има 1 парче което трябва да се свали при всички положения, понеже ще режа тръбите за парното с цел изместването им на другата стена.
8180 - майстор
neillmakoli написа:
В момента на стените отвътре е залепен Фибран 3 см и е шпаклован с гипсово лепило без мрежа, върху тях има тапети.
Така е от около 10 години и няма нито мухъл нито някакви проблеми свързани с вътрешната изолация направена по този начин.

Е, като няма проблеми, какъв е "зора"?

Мисълта ми е дали в този момент не е по-добре да се положи ГК с вата 5 см

Тук могат да се появят проблеми - решими, ако си струва.

или върху Фибрана да се налепи ГК на кюфтета за да се изправят стените?

Това може, но в крайна сметка изолация или "изправяне" се търси?
Десенът на тапетите, някак, не е за този раздел.
Уточни какво търсиш.
П.П. Тестът, предложен от Николаеви е безсмислен - дори няма да питам какъв е зидът. След като го направите почерпете 2 бири - бас.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
neillmakoli написа:
Ок , ще го сторя на едната стена има 1 парче което трябва да се свали при всички положения, понеже ще режа тръбите за парното с цел изместването им на другата стена.
Интересно ми е, ще намериш ли мухъл покрай тръбите на парното.
neillmakoli - специалист
Зора е освен топлоизолация и стените да са прилично прави за да може тапетите да паснат перфектно.
Първоначално мислех да махна фибрана тъи като ще се прави окачен таван и маистора щеше да направи цялата стая, но след това 1 колега ми даде идея да лепна картона върху фибрана ще излезне и доста по-евтино разбира се.
На мухъл никъде не се усеща да мирише или да има признаци но все пак ще махна парче от фибрана за да погледна отдолу( так където не е отоплено).

Тема "Идеи за топлоизолация." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: