Напишете въпрос свързан със санирането.
kalin72 - майстор
Здравейте,
Много искам да направя пълна изолация на къщата ни, но за 180 м2 каменната вата 8 см излиза доста пари, които няма да мога да събера до лятото...Като че ли първо ще изолирам скатния покрив, а след това цялостно...
Въпроса ми е, тъй като забелязвам, че около прозорците подухва, е следния:
Искам съвет как точно да изпълня тази частична изолация?
Благодаря :)
VLADO66 - майстор
Подухва между касата и стената или между крилото и касата :?
kalin72 - майстор
Касата и стената са проблемни. Снощи по спешност вкарах пяна между касата и стената на дограмата на терасата...
шоп - майстор
При мен този проблем го реших, като преди полагане на ТИ ( 5 см стиропор) обмазах дебело със силикон. Силикона не го жалих и мазах стабилно с пръста на ръката. След като го обърнаха и с 2 см около прозорците+ шпакловката и проблеми никакви.
kalin72 - майстор
Да не отварям нова тема, мога ли вместо мазилка да боядисам с фасаген? Ако сложа външна изолация 8 см каменна вата, отгоре шпалковам с теракол, и после боядисам? Спестявам доста от мазилката, а тя, според мен, има само естетична функция...но дали ще излезе по-евтино с качествен фасаген?
VLADO66 - майстор
Шпакловката трябва да е изключетелно равна, а това се постига в повечето случаи с още една ръка шпакловка,не случайно мазилките имат камъчета с различна зърнометрия които обуславят дебелината на мазилката и тя покрива някои неравности.Отделно латекса колкото и да е хубав има по-малка трайност от мазилката и след време се получават микропукнатини от климатичните въздействия.Като теглиш чертата може да излезе че ще имаш някакви минимални икономии в началото обаче после ще изисква пари за пребоядисване.
kalin72 - майстор
Добре, това е ясно, че може и да не печеля чак толкова от мазилка до фасаген....а може ли да остане на теракол изолацията, за година-две, докато събера пари за мазилка? Или вероятността да преправям нещата по-късно е голяма?
VLADO66 - майстор
Може стига да си си избрал мазилка и да положиш грунда който върви към нея.
kalin72 - майстор
Благодаря, ще мсиля до лятото какво да направя...ако не успея с цялата изолация, поне ще обърна прозорците отвън...и ще сложа изолация между гредите на покрива...там 8 см + 5 см каменна вата се надявам да е достатъчна...лошото е, че няма да има добра вентилация над ватата, защото не е направена двойна скара...но пък имам 4 вентилационни отвора на покрива...дали да продупча гредите на няколко места за вентилация, или няма смисъл, защото ватата ще легне направо върху ОСБто?

Тема "Частична изолация на къща?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: