Напишете въпрос свързан със санирането.
energo - специалист
Здравейте всички и майстори и не толкова.
Имам въпрос към майсторите на външна изолация,как да лапя стиропор на външна( стара и здрава )пръскана мазилка.
На гребен или на топки?
Благодаря на всички и успех.
laki1968 - специалист
energo написа:
Здравейте всички и майстори и не толкова.
Имам въпрос към майсторите на външна изолация,как да лапя стиропор на външна( стара и здрава )пръскана мазилка.
На гребен или на топки?
Благодаря на всички и успех.
лАпи го на топки.на пръскана мазилка нема да фане гребено.... :-D
Time2Burn - специалист
За да получиш някакъв топлоизолационен ефект е хубаво да имаш 2-3 сантиметра въздушна възглавница. Следователно трябва да го направиш на топки. За пръв път чувам фасадна изолация да се полага на гребен, тоест за пръв път чувам въобще фасада да се прави на гребен. Звучи ми аматьорско и пернишко...
rulom - модератор
Някой може ли да ми обясни в коя световна практика има термина "лепене на кюфте" или "лепене на топка" :?
Реалния начин е:
-или грунд и запълване на пръсканото;
-или изчегъртване на пръсканото до здрава и равна основа....с две думи-да стане за гребен,
............ останалото е компромис......
Takezo Sensey - модератор
Time2Burn написа:
... За пръв път чувам фасадна изолация да се полага на гребен, тоест за пръв път чувам въобще фасада да се прави на гребен. Звучи ми аматьорско и пернишко...
Ми, 'земи и попрочети образовай се, срамота е !

АЗ съм лепил и на гребен на "топки" щото мога 'секакси, според зависи ... частни уроци не давам щото както казва един приятел : "Който НЕ разбира, НЯМА и да разбере ... "

energo, според теб как трябва да е ? А помисли малко преди да ми отговориш ( отговора никак не е задължителен ) , според теб на гребен 8 или 10 мм. колко от лепилния слой ще контактува с пръсканата мазилка която всички знаем, че е доста грапава и неравна .

'айде че пак се отнесох с "глупости" ... :-D
pipbel - майстор
energo, според мен в твоя случай истината не е нито в гребена нито в "кюфтето".
Вземай си пяна за ТИ и пей :cool:
Става невероятно здраво (поне с Церезит СТ84- пробвано!)
Има теми тука, попрочети.
chapara - майстор
Не разбрах защо на лапата и казвате кюфте ,или сте поогладняли :? :lol: .Л а пи си го на лапи с лепило за топлоизолация и точно на лапите дюбелирай.И хич не ги слушай :wink: [/b]
energo - специалист
Здравейте колеги,вече приключих с изолацията.Залепих го на топки.
Благодаря за полезните мнения на всички.
rulom - модератор
chapara написа:
Не разбрах защо на лапата и казвате кюфте ,или сте поогладняли :? :lol: .Л а пи си го на лапи с лепило за топлоизолация и точно на лапите дюбелирай.И хич не ги слушай :wink: [/b]
За това съм съгласен :wink: По друго звучи, ама човека вече е свършил работа :)

Тема "Лепене на гребен или на топки????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: