Напишете въпрос свързан със санирането.
rap66 - специалист
Познат реши да си прави вътрешна изолация с Фибран. И тьй като не е от най-срьчните, си мисля дали не може да се залепи ГК директно в/у фибрана (примерно с полиуренатово лепило). Това би спестило доста технологично време (а май и пари) за замазка и гипсова шпакловка.

пп. Знам кое е по/най-добро и че това не е. Моля ви не ми казвайте неща от рода "защо вътрешна, направи вьншна" или "конструкция+вата+ПИ+ГК"
laki1968 - специалист
би требвало да може и с обикновено циментово лепило....стига фибрана да не е от гладкия...ама все пак го намажете с бетонконтакт
rap66 - специалист
laki1968 написа:
би требвало да може ....
не ме устройва, защото като му се напукат фугите примерно след 1 година мене ще бие :-D
Принципно сьм сигурен че полиуретановото лепило ще залепи ГК и фибрана трайно и здраво (особенно ако ГК е грундиран). Притесняват ме фугите дали няма да се напукат след време. Лепило на циментова основа-кой ще подпира ГК 1 час, лепило на гипсова основа - как ще залепне за Фиграна и какво ще стане след 2-3 години :?
laki1968 - специалист
ако намажеш фибрана с бетонконтакт лепи с квото си искаш..........а дали ще спука след време е божа работра -независимо върху какво го лепиш/що си мислиш че требва да подпираш картона ако го лепиш с циментово лепило???/
sspoko - специалист
Миналата година лепих стиропор към ГК със пяна за лепене на изолациия стана супер предполагам че резултата ще е същия и с фибрана. Използвах цереазит СТ-84 но в търговската мрежа и ма и други марки.
Колкото до фугите нямам идея как ще е защото ГК ми остана отдоло но не забелязвам пукнатини между стиропора.
rap66 - специалист
С цереазит СТ-84 стана супер. Беше на промоция до 31.08 - 13.?? лв. флакона, излиза по-евтино от лепилото, а е много по-удобно за работа. Сьжалявам че и фибрана не го залепихме с пяна, стаята щеше да стане за 2-3 дни. Пяната стяга за 2-3 минути. Ако има разтояние за запълване (при мен стените бяха доста криви, правя дупка в картоона и с пистолета си пръскам вътре колкото ми трябва.Филмчето обяснява много неща
където беше нужно фиксиране, използвах най-дългите рапидки (5-6 см.) Ако се навиват бавно и не превъртят, държат достатъчно здраво вьв фибрана и след 10-на минути могат да се извадят.
nihonjin - специалист
Видях че един колега препоръчва мазане на Фибрана с бетонконтакт. Преди месец направих проба и се оказа че бетонконтакта въобще не лепне за Фибрана - за голямо мое удивление; мислех си че бетонконтакта лепне на всичко ама не е така.
Също по друг повод установих че бетон и обикновен циментов разтвор също се отлепват много лесно от Фибрана.

Конкретно за случая май най-лесно ще е да се залепи с пяна от тази за лепене на топло изолация. Само трябва за се внимава, понеже в първите 10 мин. пяната няма никаква якост и коравина и гипскартона може да се размести.

Тема "Лепене на ГК въргу Фибран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: