Здравейте, планирам да правя външна изолация на апартамента (една голяма северна стена с 2 прозореца, един голям западен калакан и малка южна с прозорец), а почти нищо не разбирам:(. Сградата е старо строителство, външните стени са тухли четворки с доста дебела мазилка, принципно блока е доста топъл (май няма човек със спряно парно, даже работи и във входа). Основният двигател за тази инициатива е северната стена, която е доста студена през зимата и даже влажнее... и съотвтно спалните са най-студени. А като ще се прави смятам да го направя изцяло. Та съм се спрял на 5 см. стиропор - достатъчно ли ще е? Иначе момчето с което съм се хванал да работя ми направи 2 варианта на оферта - с материали само на БАУМИТ, с които цената на квадрат излезе страшна (80+ лева) и с Аустротерм стиропор и материали за закрепване и там каквото си трябва и някаква гръцка минерална мазилка при което цената стана по-поносимите 45 лева на квадрат. Според вас това реална цена ли е за такива материали? Преди време проучвах пак въпроса и ми даваха по-ниски цени, но предполагам с български стиропор бяха офертите. Иначе гледам тук във форума, че Аустротерм е добра марка, което ми беше друг важен въпрос. Остава да питам и следното - 18 кг/м3 за този материал достатъчно ли е или трябва да искам над 20 (22 например)? Минералната мазилка достатъчно издържлива ли е - живея на доста ветровито място и когато се развали времето яко духа и бие дъжда във фасадат? Много благодаря предварително за помощта. За съжаление ми е малко спешно и за това може би питам неща на които вече е отговаряно - моля да ме извините ако е така.
Едит: Прочетох сега ето тази статия: http://alpinjobs.hit.bg/lubopitno.html и съм силно притеснен относно избора си на мтериал. Гледам май и тук се води голям спор стиропор с/у фибран... Има ли някакво менение около което са обединени хората, които се занимават професионално стова? Аз чета междувременно и сигурно ще изникнат още въпроси:)
Едит: Прочетох сега ето тази статия: http://alpinjobs.hit.bg/lubopitno.html и съм силно притеснен относно избора си на мтериал. Гледам май и тук се води голям спор стиропор с/у фибран... Има ли някакво менение около което са обединени хората, които се занимават професионално стова? Аз чета междувременно и сигурно ще изникнат още въпроси:)