Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,
необходими са ми профили за рамка на комарник, които същевременно служат и за изнасяне на ролетна щора. Значи този тип комарник го имам монтиран в къщи от няколко години и е много практично, но фирмата изпълнител вече не мога да я намеря :| Сега искаме да направим такъв, но майсторите / става въпрос за доста по-малък град/ -нямали такива профили и не можели да ни го направят така. Ако някой знае къде във Варна мога да открия такива профили ще съм много благодарен да ме упъти
Прилагам няколко снимки за по-добра представа :
Изображение
Изображение
Изображение

п.п. Извинявам се ако не съм уцелил точният раздел за въпроса си, от скоро чета форума / което отчитам като голям пропуск/ и още ми е малко трудно да се ориентирам
zvetomil - специалист
Сега монтираме щората и върху нея ролетен комарник.Такива профили са рядкост и да намериш не си заслужава като цена и комарника ти се отваря на вътре както виждам.Моя съвеет е сложи си щората с ролетен комарник.Иначе това си е обикновен комарник на панти ,а отвън щората се изнася напред върху профили 2 на 4 см.МОЖЕ ДА ТИ ГО НАПРАВИ ВСЕКИ стига да обясниш какво искаш и без тия специални профили.
Последна промяна от zvetomil на нед сеп 13, 2009 2:08 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Много интересно и нестандартно решение! Никога нямаше да се сетя за такова. От това, което виждам на снимката, профила който търсиш е стандартен алуминиев профил "кутия 2х4" Би трябвало да се намира във всеки склад за алуминиеви профили. Не би трябвало да е проблем да намериш и пластмасовите ъгълчета, използвани за сглобяване на рамката. Ако все пак снимката ме лъже и профила е друг, то не виждам причина да не може да се изпълни и с този, за който говоря.
velsi написа:
От това, което виждам на снимката, профила който търсиш е стандартен алуминиев профил "кутия 2х4" Би трябвало да се намира във всеки склад за алуминиеви профили. Не би трябвало да е проблем да намериш и пластмасовите ъгълчета, използвани за сглобяване на рамката. Ако все пак снимката ме лъже и профила е друг, то не виждам причина да не може да се изпълни и с този, за който говоря.
Ами всъщност профила представлява нещо като 2в1 - кутия 2х2 + винкелче 2х2 .
И определено цялата схема е много удобна- комарника се отваря на вътре, не си пречат с ролетката + това си се вади за да се измие /в банята например/. Имам 2 такива прозореца от около 3 години и съм мн доволен - затона и търся точно тези профили.
п.п. дори и да не сте виждали такъв профил, поне да ме упътите из Варна къде има складове за профили да ги обиколя
MASTER - специалист
За съжаление никъде няма да намериш вече такова нещо в Варна.

Знам къде го имаше, но този склад не съществува отдавна.

За колегите - това си е системна каса за комарник, турско производство.
С голямо закъснение Ви благодаря за отговорите.
За мое щастие открих фирмата, която преди около 5 години ми прави дограмата и съответно комарниците. Оказа се, че още работят с такива профили и ще ми направят комарника :)

п.п. ако някой има интерес към тази идея - ще му дам координати на фирмата / за Варна става въпрос/

Поздрави

Тема "малко по-особен комарник - профили от къде във Варна ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: