Напишете въпрос свързан със санирането.
finty - напреднал
Тази есен направихме изолация на тухлен апартамент. Искахме да сложим и козирка, но фирмата която избрахме не предлагаше такава услуга.

Имахме опит с фирмата изпълнител и по предишно направени изолиции от нея сметнахме, че такава няма да е необходима. Да, ама не. Дъждовният сезон дойде и изолацията се намокря много, стои на петна и водата се стича по нея.

Искаме да сложим козирка, така да се каже, постфактум и търся някой, който да се заеме с това. Моля и за мнения дали и възможно и ако да - койе най-добрият начин и материал.

Приемам на лични оферти за слагане.

Ето го и въпросното жилище:

Изображение Изображение
EmoZ - специалист
Амииии, купувате козирка (примерно от склад за материали 'Ангро' на бул. Европа, един метър е около 1.5 кинта), полиуретанова паста (едни такива салами) и дюбелпирони (6х60) или по-дълги, една стълба на заем и един перфоратор и я 'нашивате'.

Доколкото се вижда от снимките, материалите ще ви струват не повече от 60-70 кинта.

Успех.

п.п. Аз бих си го направил сам, първия етаж е все пак - лесно е и за 'несръчен' човек.
finty - напреднал
EmoZ,

много благодаря за разяснението - явно е възможно и сравнително лесно (аз се притеснявах защото мислех че задължително трябва да се подпъхне под изолацията).

Все пак обаче търся някой който би се наел да го направи. Живея в София. Просто колкото и да е лесно, в семейството няма желаещ да се захване, а е необходимо да се направи. Ще договорим разбира се заплащане за работата. Моля за съобщения на лични.
Dansaver - специалист
Лесно е за Емо, за човек който не е хващал перфоратор си е предизвикотелство.
Иначе наистина не е голяма философия да се направи, няма ли някои "майстор" в блока ви - за 20лв и две бири мисля, че ще се справи. Ако викате някой специалист толкова ще са му само пътните.
Между другото има ли водооткапи в горния край на прозорците, че не се вижда хубаво? Надявам се, че терасата е изолирана и от долу /с XPS/.
И накрая поздрави за избора на дограмата- дървото си е дърво!!! :2thumbs:
finty - напреднал
Работата е свършена. Благодаря за съветите

Тема "Слагане на козирка на готова топлоизолация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: