Напишете въпрос свързан със санирането.
stevebradata - специалист
Здравейте искам да попитам понеже плочата която ми е под покрива е леко на места напукана и ме интересува топлоизолацийка с какво да направя понеже етажа който грея топлината отива по дяволите :) мисля да слагам фибран rf/60 50 мм дебелина и малко мрежа и след това саморазливна но като за начало мисля да купя листовете е да ги налепя пък догодина да направя замаската . Интересува ме ако лепна този фирбран дали няма да ми се увеличи влагата на етажа ? Това ме притеслява да не мухлясам :-D предварително Ви благодаря за съдействието :)
:-D а дали е по добре фибра или стиропор да сложа кое ще е по удачно и по добра топлоизолация а и като се има в предвит че горе ще се качвам да речем 1 път в месеца и преди да направя замаска да не се счупи налепения фибран или стиропор ???
ArturDent - Почти Безобиден
Първо си замажи пукнатините, тогава изолацията.
Като ще се качваш поне да беше написал и колко килограма си? Иначе фибрана (XPS) носи, на повече натоварване, но е по-скъп.
хехе аз съм 90 килограма :) а пукнатините ще ги замажа няма проблеми a RF 60 този модел не е ли удачен ?
Препоръчайте ми някои а и дебелината 50 добре ли е :) или да слогам по голяма :-D
chapara - майстор
Колкото повече ,толкова по добре,зависи после какво ниво със замазката ще гониш,а тя трябва да е най-малко 4 см. :wink: и армирана :wink:
ми идеята е да я направя кокото се може по лека да не тежи на плочата ама 4 см не е ли много аз мисля върху фибрана да боцна мрежа и саморазливна около 1 см някъде че то тежи около 18 кг на квадрат :)

да Попитам с стиропор няма ли да ми излезне по танка :) и да постигна почти същите резултати, мен единствено ме опасява това че той е лесно чуплив няма тази плътност :) и ако не направя замаска тази година и само залепя както мисля да направя с фибрана като ходя ще оставам само парчета :))) дали съм прав :?
naskov - майстор
Защо не сложиш вата :?
ми то аз сега съм разтелял вата около 2 см на половината плоча ама не усещам никакъв ефект за жалост и сега като смятам че за 50 мм фибран ще дам около 800 направи ми се плаче и се чудя дали да не е 40 мм или 30 :) 20 ми се струва вече малко

колкото до ватата то като я постелям тя няма как да изолира трябва да я натисна с нещо а 80 квадрата не е налко да тарся с какво да я натискам :? ако имаш някаква идея в пред вит съм отворен да я чуя ватата е къде къде по ефтина :-D

Тема "Относно топлоизолация на плоча под покривна?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: