Никъде не намерих нещо по въпроса.
Имаме винкелова рамка с армирани стъкла отвън. Двете къси страници на терасата ми са такива. От вътре има завърена за рамката арматура напълнена с материал(хоросан можеби) после дебело залепен теракот с хоросан.
Т.е няма дебела стена (3 см) позволяваща дупчене.
Налага се САМО ЛЕПЕНЕ на изолация отвън
Лицето затворената тераса е с прозорци с дървена дограма.
Терасата се ползва за кухня там е печката и газов котлон.
не е отворена
Някой да има опит с такава техника и технология?
Аз си го представям така:
1.Отвън грунд розов на БОРО (дано позволява ползване на отрицателни температури от вън) щото си мисля че стъклата са:
1.1 Много гладки и може да няма досатъчно сцепление
1.2. Боя или ръжда от винкела, зацапване (може и омазняване, позеленяване, варовик с годините) на стъклото от вън.
1.3. ЧУДЯ се да има ли насяне на грунд въобще, да не се отлепи той а с него и излоацията след време?
2. Лепене с Пяна полиуретанова, ама доста щото няма да може да има дюбели и ще трябва да се разчита само на пяната.
2.1. Незнам коя да ползвам на церезит CT84 или INsta-stik на Dow?
3. Дюбелиране в зоната на таванната панела и подовата , там може да се дупче дълбоко.
4. Максимално дълги парчета XPS - dow
5. Има ли по 3 м дължина парчета някъв фибран?
6. Армираните стъкла в винколовата рамка 50 на 40 см 2х3 бр дали ще издържат тежеста на изолацията или ще подадът направо те
Въпроси, въпроси страшно чак.
Стана сложно и интересно, но
добре дошли на всички на купона!
Имаме винкелова рамка с армирани стъкла отвън. Двете къси страници на терасата ми са такива. От вътре има завърена за рамката арматура напълнена с материал(хоросан можеби) после дебело залепен теракот с хоросан.
Т.е няма дебела стена (3 см) позволяваща дупчене.
Налага се САМО ЛЕПЕНЕ на изолация отвън
Лицето затворената тераса е с прозорци с дървена дограма.
Терасата се ползва за кухня там е печката и газов котлон.
не е отворена
Някой да има опит с такава техника и технология?
Аз си го представям така:
1.Отвън грунд розов на БОРО (дано позволява ползване на отрицателни температури от вън) щото си мисля че стъклата са:
1.1 Много гладки и може да няма досатъчно сцепление
1.2. Боя или ръжда от винкела, зацапване (може и омазняване, позеленяване, варовик с годините) на стъклото от вън.
1.3. ЧУДЯ се да има ли насяне на грунд въобще, да не се отлепи той а с него и излоацията след време?
2. Лепене с Пяна полиуретанова, ама доста щото няма да може да има дюбели и ще трябва да се разчита само на пяната.
2.1. Незнам коя да ползвам на церезит CT84 или INsta-stik на Dow?
3. Дюбелиране в зоната на таванната панела и подовата , там може да се дупче дълбоко.
4. Максимално дълги парчета XPS - dow
5. Има ли по 3 м дължина парчета някъв фибран?
6. Армираните стъкла в винколовата рамка 50 на 40 см 2х3 бр дали ще издържат тежеста на изолацията или ще подадът направо те

Въпроси, въпроси страшно чак.
Стана сложно и интересно, но
добре дошли на всички на купона!