• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Yavi - напреднал
Днес почнаха да правят топлоизолацията на апартамента. Обаче не съм особено доволен, защото бяха допуснати груби грешки според мен. За жалост не можах да следя процеса през цялото време (нямам и снимки). Първо започнаха да лепят неопора върху старата мазилка, която не е много здрава. Плоскостите ги наредиха една върху друга успоредно (не както се прави зидария с пресичане на фугите), а тези около прозорците са ги сложили перпендикулярно, което според мен е грешка. Аз си мислих че ще изчакат 24 часа да дръпне лепилото, а те са почнали директно да ги дюбелират (като казаха че така било по-добре, че ще притиснат по здраво лепилото за да се залепи по-добре за стената). Да не говорим че дюбелите ги бяха сложили не по четирите края на неопора, а където им падне (поне са слагали средно по 4-5 дюбела на парче). Даже успяха от едната страна и шпакловката да направят. И това за един ден. Поне вчера след работа ми остана време да махна голяма част от подкожушената мазилка и да позамажа на места с теракол , където беше до тухла. Моля дайте съвети как да процедирам и дали това е нормално (хубаво си мислих аз да си ги сложа, но това ще ми е за урок). Не разбирам много от топлоизолации. На къщата определено ще си я правя сам. Благодаря Ви.
greentree - специалист
С пишман маистори е така,вече всеки стана "майстор"....Задължително първо се проверява състоянието на старата мазилка.При положение ,че е тухла за мен е недопустимо моментално дюбелиране,тъйкато досега права къща без отклонения не съм виждал,което значи че фасадната изолация ще коригира кривините а от там,че листовете ще се лепят или на топки или по-правилно по цялото преиферие на листа и в средата топки(циментово лепило).Ако се дюбелира веднага,дюбелите прибират листа навътре и от там нивелацията отива на кино.Кръстосването на листовете е задължително!Ако съм на теб ги гоня още днес.
Yavi - напреднал
Обясняваха ми че знаели по добре от мен как се слага топлоизолация, защото го правили от 8 години (щях да пукна от смях). Вчера след като минаха един двучасов курс на обучение за полагане на топлоизолация. Как се кръстосват по вертикала листовете и подробните ми обяснения какво представляват термо-мостовете, горе долу скалъпиха нещо по прилично, ама им висях цял ден на главата. Повечето „майстори” си мислят че сме някакви олигофрени. Все пак дават 10 г. гаранция и като минат със сигурност ще разбутам всичко и ще си го направя като хората (все пак съм на партер). Ще си затворя очите че прецакаха всичко в петък. Лошото е че нормалните хора като мен трябва да бъдат по-големи специалисти от самите майстори. Мислиха да си спестят и грунда преди нанасянето на мазилката, което е недопустимо. Днес ще им обяснявам как се прави структурирана мазилка.
rulom - модератор
Е затова е хубаво да си го направиш сам.Може да не стане като хората от първия път, ама поне няма да те е яд, че си и платил за това :wink:
Пък и знае ли човек с какво ще се дохрани :)
greentree - специалист
Обърни внимание на грунда!Какъв е ,дали е подходящ за съответната мазилка,на коя фирма и каква е мазилката-суха (в чували) или в баки ,за да не ти сложат просто грунд несъответстващ за твоята.Успех!
Yavi - напреднал
Естествено бяха забравили за грунда и казаха, че не бил нужен. Обаче в крайна сметка донесоха дълбокопроникващ грунд, подходящ за основа на полимерни мазилки, латекс, фасадни бои (този белия – след като изсъхне става като гума). Общо взето от мазилката останах доволен. Е пак имаше кусури на места, ама то винаги има. Обаче не бях обърнал внимание на следната гледка на блока до мен :).

Изображение
freshenero - специалист
Е това трябва да те е успокоило.Е те това ,ако ми го направат на мене,,директно ги тепам с копачо"
yakinceto - специалист
Е..аси , тази снимка е за раздела "Майстори менте".Предполагам,че на тези майстори офертата им е била най ефтина :shock: :shock:
greentree - специалист
Тцтцтцтцтццт.....баси копелетата!Работата е сериозна....Няма ли кой да контролира такава некадърна конкуренция?
Yavi - напреднал
Наистина работата е много сериозна! Направо настръхвам от ужас. Айде аз след някоя друга година живот и здраве ще си оправя сам изолацията то се е видяло. Обаче пенсионерите които живеят на 10 етаж и едвам са събрали пари за ТИ от мизерните си пенсии и нищо не разбират. Те не могат да скочат с въжетата да оправят поразиите на майсторите сами. Горките хорица. Внимавайте!
  • 1
  • 2

Тема "Топлоизолация помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: