Днес почнаха да правят топлоизолацията на апартамента. Обаче не съм особено доволен, защото бяха допуснати груби грешки според мен. За жалост не можах да следя процеса през цялото време (нямам и снимки). Първо започнаха да лепят неопора върху старата мазилка, която не е много здрава. Плоскостите ги наредиха една върху друга успоредно (не както се прави зидария с пресичане на фугите), а тези около прозорците са ги сложили перпендикулярно, което според мен е грешка. Аз си мислих че ще изчакат 24 часа да дръпне лепилото, а те са почнали директно да ги дюбелират (като казаха че така било по-добре, че ще притиснат по здраво лепилото за да се залепи по-добре за стената). Да не говорим че дюбелите ги бяха сложили не по четирите края на неопора, а където им падне (поне са слагали средно по 4-5 дюбела на парче). Даже успяха от едната страна и шпакловката да направят. И това за един ден. Поне вчера след работа ми остана време да махна голяма част от подкожушената мазилка и да позамажа на места с теракол , където беше до тухла. Моля дайте съвети как да процедирам и дали това е нормално (хубаво си мислих аз да си ги сложа, но това ще ми е за урок). Не разбирам много от топлоизолации. На къщата определено ще си я правя сам. Благодаря Ви.
- 1
- 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
Yavi
- напреднал
16 мнения в "Топлоизолация помощ!"
greentree
- специалист
С пишман маистори е така,вече всеки стана "майстор"....Задължително първо се проверява състоянието на старата мазилка.При положение ,че е тухла за мен е недопустимо моментално дюбелиране,тъйкато досега права къща без отклонения не съм виждал,което значи че фасадната изолация ще коригира кривините а от там,че листовете ще се лепят или на топки или по-правилно по цялото преиферие на листа и в средата топки(циментово лепило).Ако се дюбелира веднага,дюбелите прибират листа навътре и от там нивелацията отива на кино.Кръстосването на листовете е задължително!Ако съм на теб ги гоня още днес.
Yavi
- напреднал
Обясняваха ми че знаели по добре от мен как се слага топлоизолация, защото го правили от 8 години (щях да пукна от смях). Вчера след като минаха един двучасов курс на обучение за полагане на топлоизолация. Как се кръстосват по вертикала листовете и подробните ми обяснения какво представляват термо-мостовете, горе долу скалъпиха нещо по прилично, ама им висях цял ден на главата. Повечето „майстори” си мислят че сме някакви олигофрени. Все пак дават 10 г. гаранция и като минат със сигурност ще разбутам всичко и ще си го направя като хората (все пак съм на партер). Ще си затворя очите че прецакаха всичко в петък. Лошото е че нормалните хора като мен трябва да бъдат по-големи специалисти от самите майстори. Мислиха да си спестят и грунда преди нанасянето на мазилката, което е недопустимо. Днес ще им обяснявам как се прави структурирана мазилка.
Yavi
- напреднал
Естествено бяха забравили за грунда и казаха, че не бил нужен. Обаче в крайна сметка донесоха дълбокопроникващ грунд, подходящ за основа на полимерни мазилки, латекс, фасадни бои (този белия – след като изсъхне става като гума). Общо взето от мазилката останах доволен. Е пак имаше кусури на места, ама то винаги има. Обаче не бях обърнал внимание на следната гледка на блока до мен
.

freshenero
- специалист
Е това трябва да те е успокоило.Е те това ,ако ми го направат на мене,,директно ги тепам с копачо"
Yavi
- напреднал
Наистина работата е много сериозна! Направо настръхвам от ужас. Айде аз след някоя друга година живот и здраве ще си оправя сам изолацията то се е видяло. Обаче пенсионерите които живеят на 10 етаж и едвам са събрали пари за ТИ от мизерните си пенсии и нищо не разбират. Те не могат да скочат с въжетата да оправят поразиите на майсторите сами. Горките хорица. Внимавайте!
- 1
- 2
Тема "Топлоизолация помощ!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература