• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
paneli - помощник
В скоро време ми предстои да нанасям драскана или влачена силиконова мазилка на изолацията на апартамента ми на 1 етаж...Работил съм в строителството изветно време и ,знам че при нанасянето на такива мазилки от един човек(както ще е в моят случай) остават визуални дефекти от застъпването на прясно надрасканата мазилка със следващият слой такава...
След дълго умуване мисля че намерих решение на проблема и то е следното.....
При нанасянето на сектора мазилка със пулверизатор с вода да напръскам края към който ще се нанася следващият сектор от мазилката..
Изчаквам малко.... мазилката дърпа ...аз я драскам като оставям ненадраскано където съм пръскал с вода...
Там остава по влажно по бавно съхне,нанасям следващият сектор и...така нататък..
Мислите ли че ще мине номера :?
Ако не...споделете други идеи които сте ползвали...
Предварително благодаря за оказаното ми съдействие :razz:
bisplus - специалист
Във твоя случай не ти трябва да прекъсваш мазилка. Избираш си един по-хладен ден или поне гледаш да е сянка когато работиш и започваш даред-наред..връщаш се и структурираш и т.н до ръба. Успех :)
future - специалист
Почваш рано сутрин докато все още има лека влага в стената и не е напекло.И мисля че няма да имаш проблем за един етаж.Проблем може да имаш около прозорците.Всичко зависи с каква бързина нанасяш мазилката.Ако не си бърз ,не се хвърляй на големи полета.Там където завършваш ,гледай да изтъняваш преди да продължиш.Всичко въпрос на усет.Почни от най-непренциозната страна.Да ти свикне ръката.Ориентирай се към драскана с 2мм зърно,лесно се нанася.Гледай да няма вятър,щото е по-лош от слънцето.А пък ако не успееш да избягаш от слънцето ,решениието е : жена + чадър
paneli - помощник
благодаря за съветите...повечето неща които сте казали ги знам ...идеята ми беше ...какво ви е мнението за пръскането в пулветизатор...което съм описал по горе :?
lambov - специалист
По добре викни някой да ти помогне. Ако не или няма кой направи предварителна проба някъде, защото с някои мазилки може да стане, но има такива с които нестава. Не разчитай много на пръскането с пулветиризатор, а по скоро се опитай да положиш и структурираш мазилката максимално бързо. Успех
future - специалист
paneli написа:
След дълго умуване мисля че намерих решение на проблема и то е следното.....
Как да ти дадем мнение за нещо което не сме правили или по-точно не ни се е налагало да правим.Ти си го измислил и ти трябва да си го изпробваш.Може и да стане.По-скоро мазилката дърпа от към стената и би трябвало да овлажниш стената ,а не мазилката.Проба-грешка ,ама тук грешките са фатални и скъпи.Наблегни на бързината.
Успех!
bisplus - специалист
Според мен мазилката започва да съхне при съпрекосновение с въздуха и дори и да напръскаш пак ще си дръпне. Ако обърнеш внимание на указанията за работа ще видиш, че основата трябва да е суха.
tomsi - напреднал
Пробвах един път да прекъсна с хартиено тиксо имисля че стана не лошо но за съжеление нямам снимки да покажа
прави го на елементи зависи накъде ще драскаш да се получат снадките по посока на драскането ги зануляваш и го драскаш по внимателно ако имаш по голяма стена калкан можеш да го отсечеш на квадрати и исползвай мазилка с по едри камъчета аз работя с 5мм по не си личът снадките а с вода не пръскай ще се получи разлика. Това е моя начин на работа от 3 години успех.
skrijo - специалист
Прехода се прави хартиена лента :wink:
  • 1
  • 2

Тема "Проблема с нанасянето на драскани (влачени) мазилки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: