Напишете въпрос свързан със санирането.
здравейте,

правя външна топлоизолация на стара къща, как трябва да се изолира около връзките на тока?
Фирмата не иска да изолира там и иска да остави дупка на фасадата за да не ги хване ток работниците
Щайгаджия - специалист
захранването е въздущно(с рекордомани),или кабелно-до вашето табло.и къде е таблото-вътре или на границата на собственост(някъде на оградата
Puf-Paf - специалист
ЧНГ на всички тука!
Наканил съм се тази пролет да слагам изолация. Сондирам мнения по въпроса . Вече съм се спрял на материала за изолация- стереопор, защото "дишал", а аз имам проблеми с влагата, особено на северната стена и на западната. Въпросът е каква дебелина да избера и съответно фирмата. Сондирах мнения и досега съм склонен да купя по- дебел- 8-10см.Има ли значение и дали да е българска фирмата? А за външната мазилка също се колебая- пръскана ли да е или силиконова/силикатна? Моля за вашите мнения!
PIP - майстор
Аз почти свърших моята изолация (имам да сложа още малко обшивка и да довърша малко крайна мазилка, като се оправи времето), така че съм още пресен. Аз ползвах български стериопор на пластимо 8см(18-20плътност), 6см каменна вата под обшивката и 4см xsp на цоклите. Лепило ползвах на баумит (за лепене и шпакловане), мрежа на деко, дюбели и ъгли на баумит, силиконова мазилка на деко.
Ако можеш да си позволиш, мазилката на баумит се предполага да е по-качествена. Сега ако почвах сигурно бих сложил 10см стериопор.
Проблема с влагата не вярвам да го решиш със стериопора, а по-скоро с проветряване или някаква вентилационна инсталация.
Transporterr - специалист
аз го реших като вкарах рекордомана в тръба гофре така че на няма пряк достъп до изолацията самите връзки си стоят в въздуха
Puf-Paf - специалист
РІР, този стереопор от пластимо не се ли прави в бившата фабрика за бои във Световрачане? Ако е така аз съм виждал там да режат огромни плоскости с дебелина и повече от 10 см. Ако не е тайна на каква цена го купи? Според мен е съмнително български EPS да има такава висока плътност... :?
PIP - майстор
Този който аз купувах го правят в Самоков. Предприятието е от как се помня. Качеството е добро, до колкото чувам правят стереопор за баумит. Имат плътност до 30. Цената мисля беше 6.8лв/м2
Puf-Paf - специалист
Мерси! Аз за сега мисля да се пробвам с дебелина 8 см. Все още се колебая за финишната мазилка. Предлагат ми силиконова мазилка на Боро. Не знам- имаи по- евтини от нея. Дали си струва?
lambov - специалист
Фабриката на Пластимо АД (самоков) произвежда EPS за много фирми. Имат спечелен златен медал за качество на Пловдивския панаир. А относно цените те са на м3. Проблема при монтаж на топлоизолация с по-голяма дебелина в БГ примерно 8-10см. е трудното намирането на качественни крепежни елементи.

Тема "външна изолация и оформяне около връзки за ток" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: