Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте,искам да ви поздравя за страхотният форум.Незнам да ли тази секция е правилната в която трябва да пусна темата си и бих помолил,ако не е да бъде преместена:)
Значи започнал съм да си правя една стая и смятам да и направя вътршна изолация с фибран.Остава ми само вратата да си сменя и след това се започва същинската част,която най-много ме притеснява,а именно тази изолация.Тотално съм объркан,едни ми казват,че било по-добре с гипс картон,други - фибран...Искам да попитам вас,по-вещите в тази сфера,кое е по-добре,кое има по-добрите изолационни качества?Изолацията ще се слага на стени,които са си измазани вече.Мерси ви.
Любо - специалист
И двата вариянта са добри.Аз си ги правих сам в къщи и имам на целите стени гипскартон, а тези под прозорци фибран защото прецених че ще ми е по лесно .Нямам проблем ни с 1 то ни с другото.Гипскартона малко удря на кухо а фибрана е по мeк при по силен удар.Прицени си и успех .
пп.Ако се налага след време промяна на контакти и тем подобни мился че на стената с фибран ще е по лесно .
Последна промяна от Любо на пет фев 19, 2010 4:16 pm, променено общо 1 път.
да и аз като че ли искам да е с фибран цялото помещение.А иначе би следвало да се започне с окаченият таван,който доколкото знам трябва да е от гипс картон или греша?
inkovsv - специалист
Не е хубаво цялото помещение де е изолирано,а само външните стени ,
за да не губиш акумулиращия ефект.
там е работата,че всички стена са външни и се чудя какво да правя - да оставя една от тях без изолация ли?Има ли опасност от мухъл при изолирането с фирбан?
Любо - специалист
зимата има влага и ако не се проветрява става мухъл каквато и изолация да имаш
petkomz - специалист
С гипсокартон и вата ще имаш по-добра шумоизолация! :wink:
Мерси ви на всички,явно ще се ориентирам към фибранчето,да се надяваме,че няма да има проблеми за вбъдеще :)
8180 - майстор
kiksann написа:
там е работата,че всички стена са външни и се чудя какво да правя - да оставя една от тях без изолация ли?Има ли опасност от мухъл при изолирането с фирбан?
Не оставяй неизолирана външна.
alsted - майстор
Аз съм с фибран, вътрешно, на целия етаж от няколко години. Облепил съм и тавана /за по-лесно/. Нямам проблеми! Никакъв мухъл няма!

Тема "Вътрешна ТИ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: