• 1
  • 2
Напишете въпрос свързан със санирането.
ayouny - помощник
Здравейте!
Имам нужда от съвет относно саниране на стара ограда, така че да не се скрият камъните. Някакви идеи как се прави? Не искам цяла замазка, а укрепване така да се виждат камъните. Благодаря!

Прикачен файл

ograga.jpg
ograga.jpg (96.6 KиБ) Видяна 7626 пъти
ebahti - майстор
чистиш фугите,зимаш вар,бел цимент,и по желание малко жълта оксидна боя и мажеш-изчакваш точния момент да позасъхне-после със телена четка чистиш и откриваш камъка :wink:
goran2 - специалист
Без да съм практикувал знам,че точния момент на почистване фугите е много важен.
ebahti - майстор
е,ако го направиш както требва ,е така ще изглежда

Прикачен файл

kamenna-kashta1-10-2.jpg
kamenna-kashta1-10-2.jpg (82.2 KиБ) Видяна 7600 пъти
ayouny - помощник
Какво означава това, имате предвид времето ли? кой е този момент? ами тук почти не се вижда камъка
Последна промяна от ayouny на нед фев 28, 2010 12:44 pm, променено общо 1 път.
goran2 - специалист
Да времето за съхнене на фугиращия разтвор.Може и с по-дълбоки фуги от снимката на ebahti.Зависи как ти харесва.
skrijo - специалист
Може и с варо-циментов разтвор , само във фугата .
ayouny - помощник
A става ли с някаква мрежа? Има по големите вериги за строителни материали, такива които се пълнят с камък. Знам, че са много скъпи. но ми хатесват как изглежда. Нещо подобно, на това-

Прикачен файл

stena.jpg
stena.jpg (47.82 KиБ) Видяна 7486 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
Последното е на правено за подпорна стена. Пръска се с бетон под налягане, който на всичкото отгоре има прециални добавки - метални нишки, полимери някакри и т.н. Освен това ще се скрият камъните.
А за питащия - тая ограда ще издържи поне още 20 г. без да я пипаш. Камъните са редени и не се държат на някъкъв свързваш материал. Ако искаш само да я укрепиш - вземаш плоски камъни и ги напъхваш/начукваш във фугите.
schuldiner - майстор
ayouny написа:
A става ли с някаква мрежа? Има по големите вериги за строителни материали, такива които се пълнят с камък. Знам, че са много скъпи. но ми хатесват как изглежда. Нещо подобно, на това-
Сигурно имаш предвид т.нар. габиони - нещо като метална кошница, пълна с камъни. Ако опънеш някаква прилична като здравина и външен вид мрежа от двете страни на зида и през пролуки между камъните направиш превръзки (обтягане една към друга с телове), може и да се получи.
На твое място аз бих пренаредил зида - очевидно и този, който го е правил не е бил най-големият майстор, така че няма от какво да се притесняваш.
  • 1
  • 2

Тема "Ограда-зид" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: