Напишете въпрос свързан със санирането.
georgebg - специалист
На етап концепция за саниране съм, след което като си изясня неясните моменти ще пристъпим и към другите по-конкретни етапи :).
ето малко снимки на ситуацията:
http://www.petkov.bg/temp/Sanirane/
Основните ми въпроси към майстори, експерти, патили и препатили са :
първо какво да правя с цокъла
каква е концепцията при покрива - както се вижда - двускатен бетонен покрит с керемиди, таванския етаж едното помещение е от 2.10 ниска част до 3.50 било и пак надолу до 2.30 - тук и вътрешна изолация не е проблем , другата е от 2.20 докъм 1.50-1.40 и при нея евентуално изолация отвътре е донякъде проблем. От строителя знам че керемидите са лепени с каменно брашно, което натоварва конструкцията и ми препоръча да препокрия, за да го махна брашното, така че ако е по-добре и възможно може и отгоре да се изолира
и накрая как се санират такъв тип тераси, като показния на снимките...

разчитам на вашите мнения и препоръки

предвидил съм изолция 8-10 см. за север,запад, изток където има само прозорци, и 6-8 см за юг където е разгърната къщата с тераси...
tetomaster - специалист
Аз както разбирам от написаното керемидите са директно монтирани върху плочата. Ако е така то е необходимода се изгради дървена конструкция, да се положи топлоизолацията и да се покрие на ново. Мога да ви предложа вариант с метални керемиди.
georgebg - специалист
извинявам се , но искам съвет от хора с опит , затова и снимки съм качил, никъде не съм споменалл че керемидите ми не стават или има някакъв проблем с тях, търся съвети, а не събирам оферти и рекламни диплянки било то и виртуални.

в последно време много се комерсиализира форума, дали заради кризата, но всеки започна да го ползва за рекламно пано едва ли не, което не е на добре.
tetomaster - специалист
georgebg написа:
извинявам се , но искам съвет от хора с опит , затова и снимки съм качил, никъде не съм споменалл че керемидите ми не стават или има някакъв проблем с тях, търся съвети, а не събирам оферти и рекламни диплянки било то и виртуални.

в последно време много се комерсиализира форума, дали заради кризата, но всеки започна да го ползва за рекламно пано едва ли не, което не е на добре.
Първо, досега съм показал че от покриви разбирам. За да ти го докажа на теб ще ти кажа че покрива ти не двускатен, а минимум 3 скатен от това което се вижда на снимките. Мисля че съм ти предложил и съвет.И още нещо направи си топлоизолация върху плочата, а не отдолу.
pipbel - майстор
А защо и от какъв зор трябва ТИ-та да е отгоре ?
Да топлим бетонните скатове ли...

За мен си слагай навсякъде външната ТИ, но таванския етаж си изолирай скатовете с 10см фибран или 15см вата отвътре.
Имам чувството че строителя ти иска да вземе още някой лев отгоре на твой гръб. Щом не ти създават проблем керемидите - не ги пипай.
tetomaster - специалист
pipbel написа:

За мен си слагай навсякъде външната ТИ, но таванския етаж си изолирай скатовете с 10см фибран или 15см вата отвътре.
Имам чувството че строителя ти иска да вземе още някой лев отгоре на твой гръб. Щом не ти създават проблем керемидите - не ги пипай.
А сега някой да обясни как става подмяната на счупена керемида?
toiq - специалист
tetomaster написа:
pipbel написа:

:-D :-D :-D Е на ходи обяснявай пък като има се види скъп варианта ти обясняват как искат съвет от друг.

Колегата е прав...
Набутал си се като не си питал или са те излъгали (това е друга тема), преглътваш го ако можеш и правиш дървена конструкция с изолация (XPS - ако искаш, избора си е твой компромиса е вата.) между гредите. Най - добре е отгоре да сложиш OSB влагоустойчиво, старбар и каквито керемиди искаш. Но това си е твое решение.
Виждам, че нещо не ти се прави по технология ...

П.С.
georgebg ако искаш не комерсиален съвет за истинска и качествена топло и хидро изолация просто се обърни към мен, в противен случаи няма да спамя в темата ти.
jekasus - майстор
tetomaster написа:
pipbel написа:

Като смениш три вместо една :lol:
georgebg - специалист
сега ... , все още мога да броя и покрива е двускатен,
строителя не ме работи, или по-скоро говорих с инвеститора, а и обекта е строен преди десетина години ... беше просто съвет.
Няма течове, няма счупени керемиди така че мога да не го бутам засега.
отвътре ме притеснява единствено малката стая 20 кв. за която казах че ще слезе доста ниско ако сложа10-15 см изолация., иначе навсякъде другаде не е проблем и 20.
остава да се помисли за термомоста външна изолация стена- вътрешна таван...
tetomaster не искам да те обидя, просто при 170 кв. здрави керемиди, защо ми е да ги сменям?

а относно изолацията на откритите тераси ?
georgebg - специалист
toiq написа:
П.С.
georgebg ако искаш не комерсиален съвет за истинска и качествена топло и хидро изолация просто се обърни към мен, в противен случаи няма да спамя в темата ти.
защо да го приемам като спам? - та аз питам точно за изолация и всичко по тази тема ще ми е полезно, още повече че съм на първоначален етап и още нищо нито съм ориентиран за конкретни материали нито съм купувал .

И какво да го правя цокъла ? (той по-принцип е на ниво от кота 0 надолу)

Тема "Саниране на къща - въпрос за цокъл и покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: