Напишете въпрос свързан със санирането.
plamenpanajotov - специалист
един приател който строи къщи във франциа беше изненадан като го заведох да купува една къща в елена.Той се учуди на външната изолациа при тях навсякъде се прави вътрешна изолациа.обясних му как
е в българия.Неговия отговор беше лаконичен
ЗАЩО ДА СЕ ИЗРАЗХОДВА ЕНЕРГИЯ ЗА ЗАТОПЛЯНЕ НА СТЕНИТЕ???????

затопляне на стените до 18 градуса приблизително едно денонощие
затопляне на въздуха в стаята до 18 градуса 10 минути
prascho - майстор
Принципно си прав, но ако отопляваш непрекъснато няма да се получи ефект на загряване охлаждане на стените т.е разхода на топлоенергия ще бъде по-висок само първото денонощие докато се загреят първоначално стените. Обаче ако се отоплява рядко, действително по-разумния вариант е вътрешна изолация. Аз например на два от етажите съм сложил депрон 6 мм. Сигурно повечето ще кажат, че това не е никаква изолация...:).
velsi - Почетен майстор
А защо да отоплявам непрекъснато нещо, което не използвам?! Например какъв е смисъла да отоплявам спалнята 24 часа, след като реално я ползвам 8 часа?
plamenpanajotov - специалист
искам да уточня че климатиците включват толкова рядко дефакто когато
влизаш в стаята или излизаш на балкона е естествено и при проветряване
така че денем когато ни няма(18гр.)тои практически не работит ака че няма някакви кои знае загуби
8180 - майстор
plamenpanajotov написа:
искам да уточня че климатиците включват толкова рядко дефакто когато
влизаш в стаята или излизаш на балкона е естествено и при проветряване
така че денем когато ни няма(18гр.)тои практически не работит ака че няма някакви кои знае загуби
Аз пък се чудя "де факто" що се набутваме да ги купуваме пустите, като те са почти излишни практически?!
Хора, какъв е смисълът от подобни раздумки?
Пламене, кажи си...
Що не си купи 1-2 одеала, а климатик?
v1p3ra - напреднал
Автора на темата иска да обясни ползите на вътрешната изолация.За мен е точно така, ако стаята не се топли постоянно май няма нужда от външна изолация..но ако имаш вътрешна и се отоплява за няколко часа, тази топлина няма ли и по същия начин да "изчезне" и пак да стане студено, няма акомолиращите свойства на външната..
Dansaver - специалист
Във Франция не може да си боядисаш балкона без одобрение на блока, та камоли да поставяш вншна изолация затова пича е толкова учуден защото тука всеки шляпа каквото си иска и го оцветява в какъвто си цвят иска без да се занимава с бумащин и документи, а не защото вътрешната изолация е по-добрия вариант.

То във Франция даже пране не може да простираш на терасата, но това е ече друга тема. Там като се нанасяш подписваш един ферман с инструкций какво не може да се прави и по кое време, даже цвета на пердетата трябва да е в определени от блока нюанси.

Всеки обект си е сам за себе си, но в повечето случай външната изолация е по-добрия вариант (В ПОВЕЧЕТО- не във всички)
nihonjin - специалист
А съм с вътрешна изолация и съм много доволен. 5 см Фибран.
жилището ми е голямо и има доста вътрешни стени, така че акумулиращия ефект идва от тях, като същевременно няма нужда да топля външните стени.
Освен това, понеже си я правих сам, ми излезе три пъти по-евтино от външна.
georgebg - специалист
остана някой да разясни как да си сметна акумулиращия ефект на една вътрешна тухлена стена, за да се изчисли къде вътре къде вън ще се изолира :)
v1p3ra - напреднал
georgebg написа:
остана някой да разясни как да си сметна акумулиращия ефект на една вътрешна тухлена стена, за да се изчисли къде вътре къде вън ще се изолира :)
Абе какво има да изчисляваш, вътрешна външна все тая, изчисленията накрая на зимния сезон, колко дърва са отишли, колко ток си изразходил и тн..зависи кой с какво се отоплява.Със сигурност ще има ефект от изолацията, но за този с 5 см фибран ми се струва, че напролет пак ще прави ремонт, плесента и мухъла май ще са неизбежни.Дано бъркам но..

Тема "топлоизолациа франция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: