Напишете въпрос свързан със санирането.
a_stoev - майстор
Ще сменям цялата дограма + усвояване на една северна тераса и въпроса пред мен сега е "Коя фирма и какъв профил за PVC дограма"
Мисля да заложа двукамерен стъклопакет със К или "енерджи" стъкло навсякъде. Въпроса е какъв профил и кой да ми го изработи. Парите не са основен фактор. Така и така ще са назаем :(.
На първо четене се сещам за "Миг маркет'- профили Salamander, KMG или Profilink, "Сити комфорт"- профили KOEMMERLING или КВЕ или някой дистриботор на Ролпласт - профили TROCAL
Твърдо искам да е дограма правена на поточна линия, а не в цехче с турски лепачки. Поправям такива и виждам какво им е качеството на работа.
Все още не е уточнен размера на дограмата за усвояваната тераса и затова не съм обикалял за оферти. Между другото ми казаха, че вече нямало заеми по линията за енергийна ефективност.

Едит:
Пускам темата защото в http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=30 и в http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=75 така са оплюли ролпласт че направо да се чуди човек как не са фалирали. Ясно ми е, че който не работи той не греши, но все пак не искам някой да си учи бригадата за моя сметка.
Относно малките цехове, поне от тези в които съм стъпвал, съм видял единствено тотална техническа неграмотност и последващите от това проблеми. лепачките колко лепят, колко прегряват и къде отива размера няма значение... Кой на кой лист гледал, кой размер за какво крило, също.
Щом смятате, че съм сбъркал форума, нека модератора да я премести.
Последна промяна от a_stoev на ср юни 02, 2010 1:17 am, променено общо 1 път.
zvetomil - специалист
Е щом парите са назаем ,пообиколи тия които работят дограма правена от големите заводи ,на поточна линия събери оферти и така.Все пак си от голям град имаш избор!!
velsi - Почетен майстор
Аз пък на първо четене ще ти кажа че си объркал форума! Тука си говорим за други неща.
zdravkich - специалист
velsi, точно форумите са място където човек може да научи доста. Ето аз бих препоръчал на колегата a_stoev дограма Rehau от фирма "Става 2001" ЕООД /офиса им е на ул."Княз Николаевич" зад цветята на Чаталджа, а производствената им база м-ст Планова по пътя за с.Каменар/. Два пъти съм поръчвал дограма от тях и без забележки. Скоро обаче реших да сменям на още една част от апартамента и се подлъгах от по-добрата оферта на Стилпласт. Е няма такова разкатаване - обявени 10 работни дни в договора, дограмата беше готова след 15 раб.дни. Никъде в договора не са упоменати условия за неустойка от тяхна страна. Само многократни разговори и обещания . Да видим колко ще им е добро изпълнението , защото все още не съм я монтирал поради подготовка на терасата в момента с хидроизолация и т.н. преди монтажа на дограмата. Може да звучи, като реклама и антиреклама, но именно така човек прави правилния избор.
pavkatay - майстор
a_stoev написа:
Ще сменям цялата дограма + усвояване на една северна тераса и въпроса пред мен сега е "Коя фирма и какъв профил за PVC дограма"
Мисля да заложа двукамерен стъклопакет със К или "енерджи" стъкло навсякъде. Въпроса е какъв профил и кой да ми го изработи. Парите не са основен фактор. Така и така ще са назаем :(.
На първо четене се сещам за "Миг маркет'- профили Salamander, KMG или Profilink, "Сити комфорт"- профили KOEMMERLING или КВЕ или някой дистриботор на Ролпласт - профили TROCAL
Твърдо искам да е дограма правена на поточна линия, а не в цехче с турски лепачки. Поправям такива и виждам какво им е качеството на работа.
Все още не е уточнен размера на дограмата за усвояваната тераса и затова не съм обикалял за оферти. Между другото ми казаха, че вече нямало заеми по линията за енергийна ефективност.

Едит:
Пускам темата защото в http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=30 и в http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0&start=75 така са оплюли ролпласт че направо да се чуди човек как не са фалирали. Ясно ми е, че който не работи той не греши, но все пак не искам някой да си учи бригадата за моя сметка.
Относно малките цехове, поне от тези в които съм стъпвал, съм видял единствено тотална техническа неграмотност и последващите от това проблеми. лепачките колко лепят, колко прегряват и къде отива размера няма значение... Кой на кой лист гледал, кой размер за какво крило, също.
Щом смятате, че съм сбъркал форума, нека модератора да я премести.
Ти изкара всички на поточните линии гении ,а всички работещи в малки работилници олюгофрени :shock:
И к'ъф е тоо двокамерен стаклопакет :?
Последна промяна от pavkatay на вт юли 13, 2010 10:53 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
Ами аз бих препоръчал фирмата, която прави моята дограма - "Роскатрон". За 3 години в апартамента и 2 в къщата нямам никакви забележки към това, което са ми слагали. Всичко ми е с профил Alumil, 5 камерен, добре изглежда. Ако си заинтересован, ул. "Ангел Кънчев", 30-ина метра под кръстовището с "Алеко Константинов". Над офиса има табела "Tradex".

Тема "Коя фирма и какъв профил за PVC дограма във гр. Варна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: