Какво ви е мнението за това лепило за топлоизолации? Работил ли и някой с него? Разлики между циментното и него (освен тези в рекламата)? http://www.selena.bg/cms/?__page_id=1832 Разгледайте филма в рекламата.
Напишете въпрос свързан със санирането.
crez
- майстор
9 мнения в "Титан STYRO 753"
EDI
- майстор
Преди 10-ина дена с него лепих плоскости на вилата.Върши идеална работа.След залепването ми се наложи да отрежа една лента от едната плоскост и като я махах се свали част от шпакловката отдолу.Беше хванала идеално пяната.Разширението е минимално /както се полага за такава нискообемна пяна/, втвърдява много бързо.В Ямбол се намира по 9.50 лева флакона.Работи се много по-бързо отколкото с циментовото - няма бъркане, узряване и вдигане.Много по-бързо съхне и е готово за следваща операция.
EDI
- майстор
Задължително с дюбели.Не съм правил сметка на разхода, защото за сега правих една малка стеничка и не съм изразходил цяла бутилка.Но цената е сходна, но зависи и доколко е равна стената на която лепиш.Но за сметка на това работата е песен.Дюбели слагам обилно, така си правих къщата, така правя и на вилата - задължително в четирите ъгъла, където се засичат платната, два в средата и по един на дългите страни в средата.Слагам дюбели с голяма периферия
nihonjin
- специалист
crez написа:Ковеш ли след това изолацията и ако, колко дюбела слагаш на плоскокт. Правил ли си рекапитулация за разлика в цената с тази на цим.лепило.Миналата година направих вътрешна изолация на една стая с Фибран, без дюбели. До сега няма и следа от пукнатина или други нежелани ефекти.
Бих казал, за вътрешна изолация няма смисъл да се кове ако си лепил с пяна - много здраво хваща. За външна си трябва, защото има вятър, атмосферни влияния и т.н.
nihonjin
- специалист
MASTER написа:И тук да питам - някой лепил ли е каменна вата с такова лепило ?Не съм лепил, но от опита ми с Фибран усещам, че ще има проблем при задържането на плоскостите в проектно положение преди да стегне пяната. На практика тя почти не държи докато не стегне, а ватата е доста по-тежка от Фибрана.
Накратко, мисля че за стени няма проблем, но за таван ще се измъчиш много. Иначе за здравината след стягане на пяната не се притеснявай - ще стане достатъчно здраво.
MASTER
- специалист
Не знам, аз и затова питам.
Струва ми се, че няма начин да не стане здраво като стегне, но се притеснявам да няма някакво технологично несъответствие. По някои реклами на производители на такова лепило съм виждал, че го дават и за вата, но никъде не съм видял да го ползват - за това са ми притесненията.
А иначе за приплъзването ми е ясно, но мисля си че има начин да се реши проблема.
Струва ми се, че няма начин да не стане здраво като стегне, но се притеснявам да няма някакво технологично несъответствие. По някои реклами на производители на такова лепило съм виждал, че го дават и за вата, но никъде не съм видял да го ползват - за това са ми притесненията.
А иначе за приплъзването ми е ясно, но мисля си че има начин да се реши проблема.

mdimitrovm
- напреднал
В момента си санирам къщата 150м2 на тухла горе долу прави стени
Разход - 24 туби х 12 лв. = 288 лв .Става БЕТОН , фиксирам с пирони листа .
Поздрави
Разход - 24 туби х 12 лв. = 288 лв .Става БЕТОН , фиксирам с пирони листа .
Поздрави
Тема "Титан STYRO 753" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература