Напишете въпрос свързан със санирането.
Pecatacool - специалист
Привет!
На стената в едната стая съм решил да слагам каменна вата (5см.) и гипсокартон ( и нова дограма разбира се). Притеснявам се за тръбите от парното как да стане точно...имам някакви идеи, но понеже не ми е по специалността, искам да ви попитам за вашето мнение. Ето снимки за по-прегледна представа:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Благодаря за всяко едно предложение.
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:18 am, променено общо 1 път.
Pecatacool - специалист
Да, благодаря. И аз имах подобна идея да оставя "канал" около вертикалните тръби на парното с ревизионна решетка.
За да скрия изцяло тръбите зад гипсокартона трябва да монтирам конструкцията на 7-8см например от стената. Но ватата, ако е 5см няма да може да прилепне плътно до стената и картона. Ще останат около 2-3см...това проблем ли ще е?
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:18 am, променено общо 1 път.
8180 - майстор
PLOCHKATABG написа:
[... и си я остави да ти диша повече, картона ще ти образува повече конденз от ватата, особенно в ъглите.
Това е дискутирано многократно тук и не е обосновано.
PLOCHKATABG - специалист
[quote
8180 - майстор
PLOCHKATABG написа:
Ще ме убедиш, че гипса не привлича влагата ???
Няма нищо по лошо от гипс с температурна бариера и студена стая !
На мен тези двете ми стигат.
Има за какво да "съжаляваш".
Ако ти е интересно - има няколко теми най-горе в "Саниране".
PLOCHKATABG - специалист
[quote
Последна промяна от PLOCHKATABG на съб юни 05, 2010 2:19 am, променено общо 1 път.
Pecatacool - специалист
Плочка не се впрягай, всичко е ОК, благодаря за мнението!
Чел съм доста мнения във връзка с топлоизолациите от 8180 и разбрах какво искаше да каже.
А отностно твоя въпрос Плочкатабг - да реших да пробвам с вата, за да преценя лично каква ще е разликата от XPS-a (понеже всеки има различно мнение). Доколкото съм чел из интернет, разбрах че за да може да се лепи и шпаклова директно каменната вата е нужно тя да е с по-голяма плътност (имаше и такова предаване в Мисия Моят Дом). Затова реших да го направя по изпитания начин - стандартна каменна вата, алуминиево фолио и гипсокартон!
8180 - майстор
Pecatacool написа:
Затова реших да го направя по изпитания начин - стандартна каменна вата, алуминиево фолио и гипсокартон!
:prost:
Дори, ако се налага по трети съображения, имаш свобода за избора на вата и фолио.

PLOCHKATABG,
По тези въпроси има колеги, на които и 100 пъти да пишеш си "занаят своето" - тяхно право.
По регистрацията ти, категоричните характеристики (за нивото на дискусиите) и цитираното мнение те причислих към тях - хвърлени 3-4 "купешки" лафа, без никаква обосновка, линк, друго.
Ако греша и имаш конкретно, аргументирано мнение, съм "отворен" за дискусия. Може би не тук, че Печата май за конструкцията си питаше.

Тема "Въпрос за тръбите от парното и вата с картон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: