Напишете въпрос свързан със санирането.
sabuke - помощник
Въпросът ми е следният - санираме стара кооперация със Стиропор 5см. Под всички прозорци имаме бетонни первази, които майсторите ги лепят с 5 см EPS с пяна и съответно тази част е по-изпъкнала. Прозорците ,като ги обръщат, слагат ъглозащитни лайсни и ни питат да слагат ли такива и от долната страна на обърнатите бетонни первази? Та това ми е и въпросът..........
FMaster - специалист
Да, нека да слагат ... но в долния край на изпъкналата част - с водокап ... за да се оттича водата по него, а не да подлизва по мазилката.
PLOCHKATABG - специалист
Самия ъгъл улеснява работата на майстора, а на всеки перваз трябва да има водобран, както е написал колегата.
sabuke - помощник
Проблемът е, че майсторът иска да сложи в долната част не водобран , а обикновен ръбохранител..........казва, че лайсната с водокап не ставало да се постави и утре щял да ми покаже защо!

Един страничен въпрос - има ли разлика в цената при поставянето на лайсна с водокап и ъгловата лайсна?
PLOCHKATABG - специалист
sabuke написа:
Проблемът е, че майсторът иска да сложи в долната част не водобран , а обикновен ръбохранител..........казва, че лайсната с водокап не ставало да се постави и утре щял да ми покаже защо!

Един страничен въпрос - има ли разлика в цената при поставянето на лайсна с водокап и ъгловата лайсна?
Не би трябвало да има разлика в цената на поставяне, но при полагане на самата мазилка се получава малко по трудоемко измазване за майстора, ако го прави един и същ човек, може да си сложи някой лев от горе, нормално е.

Тема "Обръщане на бетонен перваз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: