Напишете въпрос свързан със санирането.
vyrhara - специалист
Предстои ми да топлоизолирам вътрешно 2 стени от спалнята- една фасадна и една около прозореца със 3 см. стиропор- ще го залепя с теракол някакъв за топлоизолаций, после мрежа, та въпроса ми е:
След мрежата мога ли директно да шпакловам с гипсова шпакловка.
vyrhara - специалист
Един приятел ми каза, че можело директно гипс върху стериопора но се усъмних малко и затова питам.
crez - майстор
Вземаш готова гипсова шпакловка (в ная има лепило)и работиш с нея, държи се.
Dansaver - специалист
2 или 3 см стиропор е безмислено да се поставя, ефекта е минимален а разходите малко по-малки от изолиране със същите сантиметри фибран, отделно аз съм от хората които защитават тезата, че от вътре не се поставя стиропор.

относно шпакловката мини го с мрежа и теракол (като задължително застъпваш вътрешните ъгли навсякъде) и после с гипсова шпакловка го финосай. Няма ли мрежа ще ти спука освен ако си много голям майстор или използваш скъпи материали.
torbalan - Дървен философ
Dansaver, въобще идеята да се слага изолация от вътрешната страна (само) не е добра...

дали ще е фибран или стиропор разлика няма...

все не е добре :)
vyrhara - специалист
Dansaver написа:
...отделно аз съм от хората които защитават тезата, че от вътре не се поставя стиропор...
Oki,
само че фасадата ми е с декоративни червени тухлички и не искам да ги замазвам, а и стената е тухлена и все че е поне да не хваща разни мухъли зимата по ъглите не толкова за топлоизолация.
torbalan - Дървен философ
мухъли пак ще хваща...
просто временно няма ди ги виждаш :)

обърни внимание на отоплението и вентилацията през зимата, ако не искаш мухъли...
Dansaver - специалист
то от "мухъли" оттърване нема --- справка всички БГ форуми :lol:

все пак взависимост от условията имаш шанс с вътрешна изолация да се спасиш от тях - сложи 2-ка фибран, но незнам дали ще ти е достатъчен само на двете стени.
нямаш ли възможност да "обърнеш" цялата стая с двойка ?

другото сигурно нещо против мухъл (ако не си осигурил вентилация) е нон стоп парно
vyrhara - специалист
Няма да изолирам стените към съседните стаи- налепих днеска стиропора и стана перфектно, спалнята ще я отоплявам зимата на отворена врата денем от другите 2 климатика, а ако е студено за кучи студове ще пускам маслен радиатор нощем- къщата ми е тухлена и топлоизолация не ми трябва чак толкова.

Тема "Гипсова шпакловка върху стиропор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: