Напишете въпрос свързан със санирането.
ribnikolaevi - майстор
С каква техника да залепя 8 см стиропор на тавана на комшийската тераса (аз живея отгоре)? Нямам предвид за материала (смятам да залепя с пяна), а как да задържа листовете в правилната позиция, докато пяната стегне?
peter_m - специалист
или подпираш или някой друг държи докато ти слагаш дюбели
ribnikolaevi - майстор
Това ли е единствения начин? Да ползвам някакви телескопични подпорки?
torbalan - Дървен философ
аз бих подпрял с глава - и дюбели...

като сложиш два - те ще държат листа достатъчно, за да слошиш колкото си решил...

слагай повечко дюбели, че догодина да не се налага пак да правиш ремонт у комшията :)
ribnikolaevi - майстор
Въпросът е ако се налага да изправям. Притеснява ме, че малко изваждене на такива дюбели не е лесна задача.
pavelari - майстор
Пробвай да залепиш листа и да го пуснеш леко - ако се задържа сам може да изчакаш до другия ден, когато се втвърди и да набуташ смело дюбели между листовете. Ако мърдоли, може веднага да дюбелираш, като забиваш дюбела "на един зъб" колкото да не падне листа и на другия ден да го дозабиеш та макар и да се впие в листа...
EDI - майстор
Режеш стиропорения панел на 2 и лепиш по-малка площ, тогава ще задържи.
Dansaver - специалист
нали каза, че ще лепиш с пяна?
слагаш пяната на листа, изчакваш 1мин. и лепиш, след това втория като след залепяне прегледай първия листа и го притисни ако е необходимо и т.н. като постоянно преглеждаш предните листи в това топло време стига тавана да е добре почистен няма да имаш проблеми, пяната стяга бързо

ако някой лист ти отвори просто ще го пришлайфаш преди шпакловката
nihonjin - специалист
Подпираш с нещо, заклинваш отстани към стените - винаги се намира начин с подръчни средства; просто си напъни въобръжението.

Тема "стиропор на "тавана"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: